Anfield, 2022-08-31 21:00

Liverpool - Newcastle
2 - 1

Liverpool-Newcastle 2-1: Carvalho avgjorde i grevens tid

Onsdagskvällens match på Anfield såg ut att sluta oavgjort, men Fabio Carvalho ville annat.

Efter en usel säsongsinledning var pressen stor på Liverpool när Newcastle kom på besök. Jürgen Klopp ställde upp med samma elva som körde över Bournemouth i lördags, men denna gång blev det en helt annan inledning på matchen då motståndarna kändes betydligt farligare. För så var känslan alltför många gånger under första halvlek då Newcastle fick sina omställningslägen. Matchen svängde dock åt bägge håll och i mitten av halvleken var intensiteten som högst med flera dueller där Joe Gomez ofta fanns i centrum och där Klopp var vansinnig på domaren.

Efter att Liverpool inte hade lyckats med de sista aktionerna var det en genomskärare av Roberto Firmino som till slut skapade en stor chans för Luis Díaz som rundade målvakten men misslyckades med avslutet.

En stund senare skulle det dock smälla i andra änden av planen när Newcastle fick hjälp av an misslyckad Trent Alexander-Arnold passning och en felstyrning av Jordan Henderson. Alexander Isak gjorde inget misstag framför målet och Liverpool gick till halvtidsvila i underläge.

Andra halvlek började likt den första i knyckig stil och Isak var bara några centimetrar ifrån att göra sin Newcastle-debut än mer lyckad då hans mål vinkades av för offside. För Liverpools del skulle det bli nätkänning efter timmen spelad. Först fick Harvey Elliott en chans som räddades, men i anfallet efteråt spelade Mohamed Salah snett bakåt till Firmino som bredsidade in kvitteringen.

Med 20 minuter kvar genomförde Klopp ett trippelbyte för att ytterligare få fart på laget, men i stället så gick matchtempot ner en smula. Díaz och Fabinho testade förvisso lyckan några gånger var men i slutändan skapade Liverpool inte tillräckligt med klara chanser för att kunna vinna denna match.

Den tunga säsongsinledningen skulle alltså bli ännu tyngre med ytterligare ett poängtapp och bara sex poäng på fem matcher och en stor övergripande besvikelse som sköljer över Anfield. Något i den stilen hade jag tänkt avsluta detta referat med, men när tilläggstiden hade tickat ut i extra tilläggstid hörde jag en smäll. Den smällen kom från Fabio Carvalhos avslut som gick ribba in efter en hörna i den 98:e minuten. Ett avgörande i grevens tid. En stor stund för en så ung spelare som Carvalho. Ett mål som mycket väl kan ändra utgången för hela denna säsong.

Slutligen vill jag bara upplysa eventuellt arga motståndarsupportrar som menar att tiden borde tagit slut långt innan 2-1 målet. Förvisso sant, men halva Newcastle låg ner med kramp och slösade tid under sista halvtimmen. Därför blev Klopps knytnävar framför The Kop ännu skönare en kväll som denna!

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2022-08-31 23:17:00