Anfield, 2024-01-28 15:30

Liverpool - Norwich
5 - 2

Liverpool – Norwich 5–2: Egna produkter låg bakom det mesta i cupsegern

Det blev en målrik historia på Anfield denna eftermiddag mellan Liverpool och Norwich. Men mycket tack vare de egna produkterna, kunde hemmalaget avancera i FA-cupen.

Den stora snackisen inför matchen var självklart att det var den första matchen efter Jürgen Klopps chockerande besked i fredags. You’ll never walk alone sjöngs lite högre och några extra Klopp-banners prydde läktarna. Det var tydligt att publiken på plats ville skicka några extra, välförtjänade, kärlekshälsningar till vår fantastiska tyska tränare.

Spelarna på plan visade heller inga tendenser på att beskedet påverkade deras spel negativt, då det var ett dominant Liverpool som klev ut på Anfield. Det var spel mot ett mål och det var bara stolpen som hindrade Darwin Nunez från att spräcka nollan redan efter tio minuter. Ledningsmålet skulle dock komma efter drygt en kvart.

James McConnell gjorde sin första match från start efter att tidigare gjort några få inhopp. Och det var den unga mittfältarens finfina inlägg som Curtis Jones enkelt kunde styra in i mål med huvudet och ge hemmalaget ledningen. Från en egen produkt till en annan och här var känslan att det kunde rinna i väg ordentligt.

Men Norwich tänkte annorlunda. Efter att kanariefåglarna knappt rört bollen på offensiv planhalva under de inledande tjugo minuterna, stack man upp och vann en hörna. Diogo Jota nickade ut den första till en ny, men på den andra nådde Ben Gibson högst. Med baksidan av axeln lyckades han styra bollen i en otagbar båge över Alisson, och 1–1 var ett faktum.

Det dröjde dock inte länge innan hemmalagets ledning var återställd. Återigen var det en egen produkt som låg bakom målet. Connor Bradley vann bollen på sin högerkant, väggspelade med Jota, och hittade en framstormande Darwin Nunez i steget. Uruguayanen gjorde inga misstag och placerade kyligt in 2–1 med knappt en halvtimme på matchuret.

Det saknades verkligen inte lägen för 3–1, men en horribel miss av Cody Gakpo och en rensning på mållinjen av Norwich, gjorde att 2–1 stod sig till pausvilan.

Några minuter in i den andra halvleken höll sig Jota framme och gjorde det han gör bäst, vara klinisk framför mål. En lång boll från Jones mot Jota blev för svår för Gibson i Norwichförsvaret, vars försök att rensa bort bollen landade hos Jotas fötter. Portugisen klippte till på ett tillslag och utökade ledningen till 3–1.

Strax efter målet välkomnades Andy Robertson tillbaka från skada tillsammans med Virgil van Dijk och Dominik Szoboszlai. De två sistnämnda kunde sedan genom en ungersk hörnspark och nederländsk nick utöka till 4–1 med drygt en timme spelad. Bortalaget reducerade genom en projektil av Borja Sainz, men mer mål blev det inte för bortalaget.

I stället krönte Bradley en fantastisk insats på högerbacken med att på stopptid pricka Ryan Gravenberchs panna och därmed fastställa slutresultatet, 5–2.

En solid insats där de egna produkterna låg bakom mycket. En stor dos av beröm till McConnell som enligt mig var mycket bra i sin debut från start och som fick kröna den med en assist. Även väldigt skönt att få välkomna namn som Robertson, Szoboszlai och Trent Alexander-Arnold tillbaka efter sina skador.