Lagbanner
Liverpool och Manchester City kritiserar spelschemat

Liverpool och Manchester City kritiserar spelschemat

Skadelistan hos Liverpool blir längre och längre. Nu riktar Jürgen Klopp kritik mot det tajta spelschemat och får medhåll av Manchester Citys tränare, Pep Guardiola.

”Allting har förändrats, förutom spelschemat. I vanliga fall har vi en hektiskt period i december. Nu har vi ett oktober som är som december och ett november som är som december”, sade Klopp på presskonferensen efter gårdagens match mot Manchester City.

En märkbart irriterad Jürgen Klopp fick under gårdagen se ytterligare en spelare lämna planen på grund av skadekänning, Trent Alexander-Arnold. Ett tungt avbräck för Liverpool som redan plågas av ett flertal skador på nyckelspelare. Nu vill Klopp återinföra fem tillåtna byten per match.

Vi måste prata om att återinföra fem byten per match. Om 14 lag sätter sig mot ett sådant förslag, låt oss då tillåta det när lag från topp 6 möter varandra.”

Klopp fick snabbt medhåll från kollegan, Pep Guardiola.

”Det är väldigt krävande för spelarna. Jag förstår inte hur Premier League eller någon annan kan bestämma över de här sakerna. Jag kan inte förstå varför vi har en annorlunda situation i jämförelse med alla andra ligor runt om i världen”, kommenterade Guardiola.  

De båda herrarna är inne på samma spår. I takt med att spelarna blir slitna ökar skaderisken.

Kan ett återinförande av fem tillåtna byten per match vara en lösning på problemet?


 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-11-09 20:49:00
Author

Fler artiklar om Liverpool