Lagbanner
Liverpool ökar i listan över värdefulla klubbar

Liverpool ökar i listan över värdefulla klubbar

En ny mätning från Forbes visar fotbollsklubbarna med högst värde, och Liverpool klättrar.

Under dagen publicerade Forbes en uppdaterad lista över de mest värdefulla fotbollsklubbarna i världen för 2021.

Senast denna typ av lista gjordes av Forbes var 2019, och man kan konstatera att det hänt väldigt mycket under dessa två år.

Liverpool har klättrat upp till en femteplats och klubben har gjort en värdeökning på imponerande 88% under de senaste två åren.

Klubben värderas nu till 2,98 miljarder pund och har då gått om bland annat Manchester City, och ligger tätt bakom Manchester United och Bayern München. I övrigt toppas listan av de spanska giganterna Real Madrid och Barcelona som båda värderas till 3,46 miljarder pund.

En stor del av värdeökningen för Liverpool kan ju förklaras med de sportsliga framgångarna man skördat under de senaste säsongerna där bland annat Premier League och Champions League-titlarna både gav en ekonomisk skjuts både på kort och lång sikt.

Detta är intressanta siffror på det sättet att det också skapar en press på Liverpools ledning att förstärka truppen. Under dagen gick diskussionerna heta på olika sociala medier där supportrar som tagit del av siffrorna nu kräver att klubben agerar på transfermarknaden och förstärker truppen när det är möjligt.

Topp 10 värderade klubbar 2021, enligt Forbes, i sin helhet:
1. Barcelona
2. Real Madrid
3. Bayern München
4. Manchester United
5. Liverpool
6. Manchester City
7. Chelsea
8. Arsenal
9. Paris Saint-Germain
10. Tottenham Hotspur

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2021-04-12 22:52:58
Author

Fler artiklar om Liverpool