Lagbanner
Liverpool - Osasuna 3-1: Bekväm seger i försäsongens sista match

Liverpool - Osasuna 3-1: Bekväm seger i försäsongens sista match

Reds segrade med 3-1 över spanska Osasuna i lagets sista match inför ligapremiären mot Norwich.

Efter fortsatt strul med de elektroniska biljetterna och ännu en uppskjuten avspark (den här gången dock “bara” med femton minuter) drog Liverpool igång sin sista match innan ligapremiären mot Norwich på Carrow Road på lördag. 

Till skillnad från gårdagens elva innehållandes namn som Mo Salah, Sadio Mané och Virgil van Dijk formerade Jürgen Klopp ett mer B-betonat (med ett par undantag) hemmalag mot gästande Osasuna. 

Reds fick en bra start på matchen. Efter tolv minuter sprintade Takumi Minamino sig till ett friläge efter en svepande passning från Ibrahima Konaté. Räddning Juan Manuel Perez den gången men japanen skulle få sin revansch bara två minuter senare när han tog med sig Fabinhos lyftning med klacken och slog in 1-0. 

Dryga fem minuter senare var det dags igen när Kostas Tsimikas bombade fram på den vänsterkant han med största sannolikhet kommer att sköta i Robertsons frånvaro de kommande veckorna, väggade sig fram med hjälp av Minamino och slungade in ett inspel mot Firmino som stötte in tvåan. 

Den första halvleken bjöd på ett beslutsamt och effektivt spel från hemmalagets sida. Tsimikas gjorde vänsterkanten till sin, Minamino imponerade med sin teknik och Alex Oxlade-Chamberlain visade prov på den den där genombrottsstyrkan (och knallhårda skott) vi alla vet att han sitter inne på. 2-0 blev 3-0 genom Firmino strax innan paus och det var inget snack om att resultatet var talande för en dominant röd första halvlek. 

En 3-0-ledning efter 45 minuter i försäsongens sista match talar knappast för en spännande andra halvlek och så blev det också ikväll. Thiago Alcantara och Jordan Henderson hoppade in och gjorde sina första minuter efter Europamästerskapet och Oxlade-Chamberlain hade ett lovande skott men mycket mer än så blev det egentligen inte efter paus. 

Liverpool fortsatte vara trygga med bollen och lyckades rulla bort baskernas press och lämnar försäsongens sista möte med en bra känsla inför den stundande premiären.

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-08-09 22:19:19
Author

Fler artiklar om Liverpool