Lagbanner
Anfield, 2021-11-24 21:00

Liverpool - Porto
2 - 0

Liverpool - Porto 2-0: Full pott när Liverpool tog femte raka segern

Liverpool - Porto 2-0: Full pott när Liverpool tog femte raka segern

En match utan faktisk betydelse stod på schemat, men Jürgen Klopp påpekade inför att alla matcher är viktiga och att det är roligare att vinna. Sagt är gjort och efter en trög start skulle Liverpool göra jobbet och ta sin femte raka seger i årets Champions League.

Trots att Liverpool stod som redan klara gruppsegrare så sannades Jürgen Klopps ord och ett starkt manskap mönstrades i matchen mot Porto. För portugiserna väntades en match av helt annan magnitud, vinst kunde antingen säkra slutspel eller ge pole position inför ”finalen” mot Atletico kommande omgång.

Matchen inleddes på samma sätt som förväntningarna föreslog. Porto tog tag i taktpinnen och hade mest boll utan att skapa något nämnvärt. Faktum är att första tio minuterna var totalt motsatt vad vi sett i tidigare omgångar av årets Champions League. Det första läget skulle också Porto få i den sjunde minuten. Kostas Tsimikas står för en av sina svagare halvlekar och bjuder in Porto till ett läge som via Matips bringa styrs strax utanför Alissons vänstra stolpe.

Den första kvarten bjöd inte på många glädjeämnen ur en röd synpunkt, ett par stabila blockar av Konaté och att Alisson fick bära kaptensbindeln är ungefär det som finnas att nämnas. I den tolfte minuten kom halvlekens bästa möjlighet och nog borde Otavio kunnat raka in sidledspassningen i öppen bur, men det ville sig icke.

Liverpool skulle resa sig något efter en orolig start, Matip och Konaté hade varsin nick mitt i mål och ”Liverpools” bästa spelare förra matchen, Porto-målvakten Diogo Costa, bjöd på två passningar men dessa utan resultat. För Porto skulle likheterna med förra matchen fortsätta, förra matchen fick kaptenen och ledaren Pepe kliva av på uppvärmningen medan denna gång fick han 25 minuter innan känningarna var framme. Då tog även Liverpool över mer och mer.

I den 37:e matchminuten skulle Liverpool få en boll i nät, men efter en något kortare överläggning i husbilen utanför Anfield kom de fram till att Mané var 3,7 millimeter för långt fram och ställningen 0-0 stod sig fram till paus.


Andra halvlek började på samma sätt som den första. Något lägre tempo och ett Porto som skapade den första möjligheten. Sergio Oliveira slog in en bra frispark som efter Alissons räddning/undan stötning ledde fram till ett skott tätt utanför efter total hönsgård.

Det första målet skulle i stället dröja till den 52:a minuten och tillfalla Liverpool. En frispark nickas undan av Porto-försvaret och Thiago ska bara gå fram och döda bollen MEN på vilket sätt han dödar den. Med ett tillslag som liknar Steven Gerrard studsar bollen fram genom täckande ben som en Wabobaboll på vatten och in i Diogo Costas nätmaskor.

Nog kändes det som att Klopps ord på förhand om att viljan att vinna fortfarande finns där trots avancemang. För i andra halvlek gjorde Liverpool det som behövdes och i ärlighetens namn var Porto aldrig nära att få med sig något från matchen. Minamino fick ett mål bortdömt för offside, denna gång något tydligare innan Mohamed Salah skulle avgöra denna match.

För i den 69:e matchminuten får Salah en fantastisk boll serverad av den unge Tyler Morton, som dessutom gör 90 minuter plus tillägg i sin Champions League-debut, och efter ett snabbt väggspel med Henderson dribblar Salah sig in i straffområdet och sätter distinkt in 2-0-målet som avgör denna match.

2-0 står sig och Liverpool tog femte raka segern i årets gruppspel och hade även råd att lufta maximala 16 spelare. Den lilla oro över eventuella skador och att vi bjuder in Atletico i gruppen byttes efter slutsignal snabbt ut mot dubbelglädje när alla spelare självmant tog sig av och Atletico förlorade mot Milan. Nu väntar en sista omgång där vi reser till Italien helt utan press och matchen till 66,6 procents chans betyder full pott eller att Diego Simeone får följa slutspelet från soffan, underbart.

Emrik Johansson@emrik_johansson2021-11-24 23:10:12
Author

Fler artiklar om Liverpool