Liverpool-Rangers: En trygg röd seger

Jürgen Klopp har kämpat hela säsongen med att få igång sin intensiva och högt pressande "Heavy Metal"-fotboll utan att riktigt lyckas. Nu gjorde han helt om och disponerade om strukuren. Vi mötte ett för vårt vidkommande beskedligt motstånd, men det såg mycket bättre ut. Det såg stabilt och tryggt ut.

Det var en något förvånande laguppställning som släpptes inför Rangersmatchen. Fyra renodlade anfallare ingick i starttruppen, Mohamed Salah, Diogo Jota, Luis Diaz och Darwin Núñez. Vi som följer vårt lag förstod direkt att det skulle bli en 4-2-3-1-uppställning, vilket är något som Jûrgen bara har använt ett fåtal gånger dom senaste åren. Dessutom var förra matchens bästa utespelare, Roberto Firmino, bänkad och förra matchens sämsta spelare Trent Alexander-Arnold fick starta igen. Vi var några stycken som tog oss för pannan.

Men vårt röda lag startade intensivt, Rangers backade, det kändes bra. Darwin var het, sprang, kämpade och rufflade. Darwin drog på ett avslut och blev sedan nertryckt utanför straffområdet i den sjätte minuten. Det blev ett finfint frisparksläge, som klippt och skuret för Trent. Och som han satte den. Skruv över muren och alldeles intill första stolpen. Den duktige Rangerskeepern Allan McGregor hann inte alls med. 1-0 i den sjunde minuten. Champions League-Anfield exploderade.

Efter detta styrde vi spelet totalt. Våra två "sexor" Thiago och Jordan Henderson briljerade i sina roller. Båda dessa spelare är nu trettio-plus och växer vid varandras sida. Thiago får mer boll i denna position och tryggheten sprider sig när han får bollen. Hendo trivdes i denna "dubbel-sexa-position" och han gjorde en riktig stormatch idag. Vi skapade många bra chanser i första halvlek, framför allt kom den ihärdige Darwin till många skottlägen, men han hade inte marginalerna eller den avgörande touchen på sin sida. Rangers hade en frispark i första halvlek, det var hela deras anfallsskörd. Första halvlekens siffror var 65-35 i bollinnehav, 15-2 i avslut, 7-0 i avslut på mål och 8-0 i hörnor.

Andra halvlek började som den första halvleken utspelade sig. Liverpool styrde, men det ska vi göra. I den 52:a minuten bryter Luis Diaz in i straffområdet med bollen, han får två spelare emot sig och fälls. Mo kliver fram till straffpunkten, väntar ut McGregor och sätter straffen retfullt mitt i mål. 2-0 och matchen är klar, jag tror att nästan alla kände så. Efter detta tog vi det något lugnare, men vi kändes väldigt trygga. Vi skapade flera bra chanser och borde gjort något mål till, men detta räckte.

Rangers fick till två riktigt feta chanser i slutfasen men då fick Alisson och Kostas Tsimikas visa upp sina försvarsförmågor. När slutsignalen gick kunde vi andas ut och vara nöjda med kvällen. Jürgen gjorde fem byten i andra halvlek och släppte in Fabinho, Firmino, James Milner, Harvey Elliott och alldeles i slutet även Joe Gomez.

Det går att konstatera att taktik och laguttagning föll väl ut. Vi spelade inte med en lika intensiv och hög press som tidigare men det gav oss ett mer sammanhållet lag, Vi kändes inte heller lika stressade med bollen. Darwin är fortfarande lite otajmad i många lägen men gör stor nytta genom sin energi och sitt bök och stök och Trent satte ribban genom sitt klassmål och såg mycket bekvämare ut i denna uppställning. Nu mötte vi ett lag som vi ska slå nio gånger av tio, men vi gjorde det på ett tryggt och stabilt sätt och våra fanshjärtan behövde aldrig belastas något speciellt.