Liverpool-Sheffield United 2-0 (1-0)

Liverpool stormar på i tabelltoppen och vinner med 2-0 mot Sheffield United efter en stabil insats på hemmaplan. Målskyttar blev Mohamed Salah samt Sadio Mané.

Domare: Paul Tierney

År 2020 första startelva innehåller få överraskningar. Endast en förändring i jämförelse med startelvan mot Wolverhampton, Adam Lallana utgår och ersätts av James Milner. Naby Keita skadar sig på uppvärmningen och missar matchen.

Mané          Firmino          Salah
      Wijnaldum  Henderson  Milner
Robertson  van Dijk  Gomez  Alexander-Arnold
                           Alisson

Bänken: Adrian, Lallana, Origi, Phillips, Jones, Elliott, Williams

Mål: Liverpool inleder matchen på bästa tänkbara sätt. En magisk djupledsboll från van Dijk når Robertsson, som med hjälp av en ramlande försvarare får en fri yta på vänsterkanten. Robertsson inspel når Mo Salah som gör Liverpools första mål 2020.

Efter sju minuter skapar Sheffield sin första chans, McGoldrick med ett skott precis utanför straffområdet, men Alisson gör en rutinräddning och tippar bollen över ribban.
Väldigt nära 2-0 för Liverpool, Salah får chansen igen efter ett inspel från Henderson. En magnifik räddning av Sheffields stoppar dock Salahs avslut
.
Efter nitton minuter skapar Liverpool ännu ett bra läge. Wijnaldum och Mané samspelar längst vänsterkanten, den förstnämnda får chansen att avsluta, men skjuter tyvärr över.

Tjugofem minuter spelade, Liverpool spelar med ett högt passningstempo, fyller på med folk i offensiven och gör det svårt för Sheffieldspelarna. Liverpool spelar i sedvanlig stil ett aggressivt presspel och lyckats flera gånger återerövra bollen och skapa chanser.

Chans för Salah igen efter trettio minuters speltid. En längre boll från Alexander Arnold, Mané skarvar vidare till Salah, men han får en aning för dålig vinkel när han ska avsluta.

Liverpool har slått av på tempot i slutet av första halvlek. Kontrollerar matchen och håller bollen inom laget. Sheffield får ett kontringsläge i slutminuterna, men världen bästa mittback Virgil van Dijk fläker sig fram och bryter i sista stund.

Sammanfattning

En frejdig start av första halvlek från Liverpool resulterar i att det står 1-0 efter 45 minuters speltid. Liverpool inleder i ett högt tempo och spelarna ser ut att ha fräscha ben. Bra intensitet och bra rörelse i anfallsspelet leder till att Liverpool lyckats skapa chanser och det ger resultat direkt. Efter endast fyra minuter gör Mo Salah 1-0 och egyptiern är den spelare som har fått de flesta chanserna i matchen.

Liverpool slår av på farten i slutet av halvleken och spelar inte ett lika rakt anfallsspel utan håller bollen inom laget. Sheffield gör en gedigen försvarsinsats och är svåra att bryta ner. Det finns dock tendenser till fint kombinationsspel och bra individuella prestationer från Liverpools sida. Liverpool kontrollerar matchen och 1-0 efter första halvlek är något i underkant.

I den 47:e minuten får Liverpool ett bra frisparksläge i utkanten av straffområdet. Robertsson slår in bollen och den är nära att nå Manés skalle, men han blir dragen i tröjan och når inte fram till bollen.

Nära drömmål för Roberto Firmino, som skjuter från distans. Brasilianaren curlar bollen precis utanför målvaktens vänstra stolpe. Några minuter senare är Salah ytterst nära att göra 2-0 efter att hans inlägg mot bortre stolpen lurat samtliga spelare och är ytterst nära att nå hela vägen in i mål, men bollen studsar retligt i stolpen. Liverpool har ett stort bollinnehav, kontrollerar matchen och närmar sig ett andra mål.

Mål: Liverpool får ett omställningsläge och då smäller det direkt. Alisson rullar snabbt ut bollen till Robertsson som i sin tur spelar bollen till Mané längs vänsterkanten. Mané avancerar uppåt och väggspelar sig med hjälp av Salah fram till ett friläge, han missar första läget, men är snabbt framme på returen och det är 2-0 till Liverpool.

Liverpool fortsätter att trycka på framåt och Firmino är ytterst nära att göra 3-0 efter ett inspel från Alexander Arnold. I den 73:e minuten är Mané nära att göra mål igen efter ett fint väggspel med Wijnaldum, men hans avslut räddas av målvakten.

I den 77:e minuten gör Liverpool sitt första byte, Sadio Mané utgår och får stående ovannationer från publiken. Divock Origi äntrar planen och tar platsen ute på vänsterkanten.
Jätteläge för Sheffield i den 87:e minuten, men McGoldrick lyckats på något sätt missa öppet mål från 2 meter. En minut senare gör Liverpool sitt andra byte, Lallana ersätter Robertsson.

En gedigen insats från Liverpools sida som kontrollerar andra halvlek från start till slut. Äger majoriteten av bollen och låter inte Sheffield komma in i matchen. Liverpool blixtrar till i sekvenser och utnyttjar de ytor som laget ges. Individuell kvalité, bra rörelse och bra kombinationsspel leder till att Liverpool till slut vinner matchen med 2-0.

Frånsett ett jätteläge för Sheffield i slutminuterna gör Liverpool en bra defensiv insats och stänger ner bortalagets anfallsspel. Sheffieldspelarna får mestadels springa runt och jaga boll i stora delar av andra halvlek.

Spelaromdömen

Stabil insats från samtliga Liverpoolspelare, från Alisson där bak till fronttrion där fram. Alexander Arnold och Andy Robertsson gör båda fina arbetsinsatser och bidrar i sedvanligt ordning på ett bra sätt i det offensiva spelet. Virgil van Dijk är felfri även fast han inte ställs inför några större utmaningar ikväll, men han avvärjer ett farligt kontringsläge i första halvlek och bidrar till 1-0 målet med ett fint uppspel till Robertsson.

På mittfältet gör James Milner en riktig ”Milner-insats”, syns inte så mycket, men är sådär jäkla bra på allting. Jordan Henderson utmärker sig mest och dirigerar matchen från sin centrala mittfältsposition. Springer mycket och visar prov på en känslig högerfot. Gini Wijnaldum är även han involverad i många fina offensiva sekvenser.

Längst fram är Salah och Mané de som hotar mest. Mohamed Salah är den spelare som är involverad i flest chanser, framförallt i första halvlek. Han gör ett mål och assisterar fram Mané till 2-0. En mycket bra dag på jobbet för kungen av Egypten.