Lagbanner
Anfield, 2021-11-27 16:00

Liverpool - Southampton
4 - 0

Liverpool - Southampton 4-0: Ännu en storseger för Liverpool i Premier League

Liverpool - Southampton 4-0: Ännu en storseger för Liverpool i Premier League

Champions League i all ära, men nu var det återigen dags för fin Premier League fotboll att spelas på Anfield. Southampton kom på besök och trots en ordentlig press och ett antal målchanser kunde The Saints aldrig hota Liverpool idag.


Efter mycket rotation i veckans Champions League-elva mot FC Porto, var det ett mer ordinarie Liverpool som Jurgen Klopp ställde upp med i dagens match mot Southampton. De  utropstecken som fanns i dagens startelva var Andrew Robertson som gjorde sin första start sedan sin skada. Många hade nog kunnat tro att Klopp skulle ge fortsatt förtroende till Kostas Tsimikas, men valet föll på skotten istället. Hur förvaltade han det här förtroendet?

Jo, precis som den Robertson vi är vana att se. Redan efter dryga minuten hade han och Sadio Mane låst upp Southamptons försvar, vilket resulterade i att senegalesen kunde servera Diogo Jota som placerade in 1-0. Kombon Mane & Robertson hade även bollen i mål en gång till men Mane var ett par millimeter offside vilket VAR upptäckte.

Trots det tidiga underläget fortsatte Southampton med sin höga press, något som kombinerat med slarv i uppbyggnadsfasen höll på att straffa Liverpool. Men Alisson Becker stod i vägen ett par gånger och istället för 1-1 rullade Jota in 2-0 i tom bur, efter fantastiskt förarbete av Jordan Henderson och framför allt Mohamed Salah

Liverpool var dock inte klara här utan en viss spanjor som har hittat målform ville näta igen. Precis som mot Porto plockar Thiago Alcantara upp en Southampton resning och sätter fart med boll, en sulfint och en styrning via Lyanco senare så var bollen i mål. Med det går vi in i halvtid med resultatet 3-0. 

Trots klar ledning visade Liverpool direkt att fler mål skulle göras när den andra halvleken sparkades igång. Direkt var Mane nära att skruva in ett drömmål, men Alex McCarthy stod för en fin räddning, så istället för mål blev det hörna för Liverpool. På följande hörna tappade Southampton bort sin gamla mittback och Virgil van Dijk kunde med det skriva in sitt namn i målprotokollet för första gången denna säsong. 

Efter detta stagnerade matchen, Klopp roterade spelare och Liverpool spelade bara av matchen. Trots detta hade Jota en chans för hattrick, Salah jagade fler mål och Southampton hade någon halvchans. Matchen var dock redan avgjord, men något som ändå oroade var Liverpools stundtals nonchalanta försvarsspel som hade kunnat straffa sig mot tuffare motstånd.

Men nu när lördagen summeras görs den det med 3 poäng in på kontot. För Liverpool väntar nu bara några dagars vila innan det är dags för säsongens första Merseyside derby på onsdag.

Rasmus Hjortling Olofsson2021-11-27 18:15:00
Author

Fler artiklar om Liverpool