Lagbanner
Liverpool står över träningsstart

Liverpool står över träningsstart

Från och med i dag får klubbarna i Premier League träna i mindre grupper, men Liverpool avvaktar.

Ett positivt steg mot en återstart av Premier League är det beslut som börjar gälla i dag, nämligen att klubbarna i Premier League får återgå till träning i grupp.

Flertalet klubbar i Premier League har meddelat att de kört igång sina träningspass under dagen, men ett av lagen som avvaktar är Liverpool. Dock, så fortsatte den individuella träningen även i dag och flertalet spelare har synts till på Melwood under dagen. 

Man väljer att inte stressa fram något utan siktar istället på att komma igång under onsdagen. 

Anledningen till detta är att man väntar in provsvar från det Hong Kong-baserade företaget Prenetics som utför testerna som ska utföras 2 gånger i veckan framöver.

Provsvaren förväntas komma under eftermiddagen vid 15-tiden, och samtliga klubbar kommer att få testresultaten samtidigt. Premier League kommer därefter att offentliggöra hur många som testat positivt för covid-19, men inte med namn eller klubbtillhörighet. 

Om någon ur en trupp skulle visa upp tecken på smitta ska spelaren isoleras i 7 dagar. Det finns däremot inga föreskrifter på vad som skulle hända om fler spelare i en trupp skulle vara drabbade. 

Förhoppningsvis kan lagen börja träna som planerat under onsdagen i mindre grupper. Troligtvis kommer akademitränare att behöva vara behjälpliga att stötta upp under träningspassen för att möjliggöra träning i mindre grupper. 
 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-05-19 13:33:20
Author

Fler artiklar om Liverpool