Anfield, 2023-04-30 17:30

Liverpool - Tottenham
4 - 3

Liverpool - Tottenham 4-3: En galen holmgång där Diogo Jota frälser oss

En svängig, händelserik och väldigt väldigt dramatisk match där Liverpool chockstartade och gjorde mål i 3:e, 5:e och 15:e minuten. Tottenham hämtade ikapp med mål i 40:e, 77:e och 93:e minuten, men under över alla under, Diogo Jota frälste Anfield genom att sätta 4-3 i den 94:e minuten.

Jürgen Klopp gjorde tre byten sedan den riktigt tuffa matchen mot West Ham. Ibrahima Konaté tog tillbaka sin plats från Joel Matip som gjorde strålande match mot West Ham. Harvey Elliott gick in istället för Jordan Henderson på höger mittfält och Luis Diaz fick göra sin första start sedan sin knäskada i oktober på bekostnad av Diogo Jota.

Det hann inte ens gå fem minuter innan det satt två baljor i målet vid Anfield Road. Trent Alexander-Arnold inkasserade sin sjätte assist sedan han klev in i sin registraroll när han genom en klockren cross frispelade Curtis Jones som gjorde sitt första mål för säsongen. Två minuter därefter hann Cody Gakpo upp en djupledsboll som han spelade bakåt till framrusande Luis Diaz som bara vräkte in kulan. En veritabel chockstart av vårt röda lag. Depressionen i Tottenham steg mot nya höjder.

Och än värre blev det för dom vita. I 15:minuten spelar Trent in en boll till Gakpo i straffområdet. Cristian Romero tacklar omkull Gakpo klumpigt och onödigt. Mohamed Salah tackar och bockar och gör sitt 17:e PL-mål för säsongen. Han sätter straffen mitt i mål när Fraser Forster slänger sig åt sitt vänstra hörn. Sammantaget är detta Mos 184:e mål i sin 300:e match för Liverpool sett till alla turneringar. Imponerande. Mo var också inblandad i alla tre mål då han slog assist till assisten vid dom två första målen och screenade det pass som Trent slog till Gakpo som sedan blev straff.

Matchen verkade i princip klar, dom röda grabbarna rullade på snyggt och bra. Men helt plötsligt kom dom där tabbarna som vi har sett allt för mycket av, Tottenham fick ett knippe chanser i slutet av halvleken. Andy Robertson verkade ha vaknat på fel sida. I den 39:e minuten tappade Robbo bort bollen till Harry Kane som kunde frispela Son Heung-min. Van Dijk räddade på mållinjen. Minuten därefter fick Ivan Perisic en djupledsboll där han vände bort Virgil van Dijk som sedan ramlade. Harry Kane kunde helt ensam nicka in 3-1 när Robbo sprang förbi honom istället för att markera honom. Ytterligare en minut därefter tappade Robbo bollen igen, denna gång till Dejan Kulusevski som dock inte riktigt fick till skottet. Son hade också ett skott i överliggaren. Det var upp som en sol och ner som en pannkaka dom sista fem minuterna, men ledning med 3-1 om än med andan i halsen.

I andra halvlek spelar vi mot The Kop precis som brukligt. Vi börjar med passa runt bollen bra, men är samtidigt sårbara bakåt. Inom en minut sätter såväl Son som Romero bollen i var sin stolpe. Puh! Tottenham har fått blodad tand, ska dom hämta ikapp som dom gjorde mot Manchester United senast? Matchen svänger fram och tillbaka mellan dessa två kontringsstarka lag.

I den 63:e minuten byter Jûrgen in Jordan Henderson och Diogo Jota istället för Harvey Elliott och Luis Diaz. Vi har ett kraftigt bollinnehav, men det kan också passa Tottenham bra. Det är mycket kamp, men tempot sjunker och klockan går. I 73:e minuten kommer Darwin Nüñez in för Cody Gakpo som har gjort en fin match.

Så snart som det börjar se klart ut så ställer vi till det. I den 77:e minuten slår Romero en djupledsboll som Son blir helt fri på, Robbo upphäver offsiden och Son gör inget misstag, 3-2 och Tottenham har momentum. Nu blir det stentufft i avslutningen. Tottenham trycker på. I 86:e minuten kommer James Milner in för Curtis som har varit riktigt bra idag.

Tottenham trycker på. I den 93:e minuten får Spurs en frispark som Son slår mycket bra mot ett packat straffområde. Den gamle Evertonspelaren Richarlison vräker sig fram och får till en touch som helt ställer Alisson. Ridå och dödstyst på Anfield utom vid den del på Anfield Road där dom vita håller till. Richarlison sliter av sig tröjan och firar galet. Men för tidigt, minuten efteråt slår Alisson en långboll som den olycklige Lucas Moura stöter fram till Jota som avslutar iskallt utom räckhåll för Forster. Nu exploderar hela övriga Anfield. Helt galet. Helt tokigt. Helt underbart för oss röda.