Lagbanner

Liverpool - VfB Stuttgart 3-0: Ynglingen bäst när Reds segrade i säsongens första match

Jürgen Klopp tvingade ut hela truppen i det österrikiska ösregnet när hans Liverpool gick segrande ur den nya säsongens första match mot VfB Stuttgart.

Premisserna inför lördagskvällens försäsongspremiär mot Stuttgart (Jürgen Klopps födelseort för övrigt) var klara; hela startelvan skulle bytas ut i paus och hela truppen skulle få en chans att visa upp sig innan tävlingssäsongen (nåväl, Community Shield) drar igång nästa helg. 

Upplägget resulterade i två elvor, där den första (med ordinarie fronttrion Mané-Firmino-Salah) utmärkte sig som den klart starkaste jämte den mer junisbetonade samling spelare som fick i uppdrag att ta hand om matchens sista 45 minuter. Det var dock en av förstauppställningens få yngre inslag, 19-årige Curtis Jones, som drog på sig mest bevakning från tyskarna innan paus. Jones tog plats till höger på ett tremannamittfält i övrigt bestående av Naby Keïta och Fabinho och höll Stuttgart-försvaret ständigt upptaget med sin rörlighet och samarbete med fronttrean. Det var också detta samarbete som låg bakom matchens första mål när 19-åringen tog sig förbi sin bevakning i straffområdet och stack fram bollen till Firmino som kunde ge de rödklädda ledningen genom en enkel tap-in. 

Om Curtis Jones var den lilla nugget som vi bjöds på i en övrigt ganska grå och sömnig första halvlek, var nyförvärvet Kostas Tsimikas den andra halvlekens motsvarighet. Greken, som värvades in från Olympiakos för 15 miljoner pund för någon vecka sedan, debuterade för sin nya klubb och stod knappast för någon blyg och slätstruken insats. Tsimikas tvåfotade på mittlinjen, petade och rusade mot kortlinjen och såg redan ut att känna sig som hemma jämte sina nya lagkamrater. 

Rhian Brewsters 3-0 i 68:e blev spiken i kistan för Liverpool som fick ut precis vad man ville av det här mötet; matchträning, en stabil debut från Tsimikas och ett statement från Curtis Jones som visade att han minsann passar ganska bra på ett ordinarie tremannamittfält.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-08-22 20:31:48
Author

Fler artiklar om Liverpool