Liverpool - West Ham
1 - 0

Liverpool - West Ham 1-0: Núñez första mål på Anfield blev matchavgörande

Liverpool tog en viktig trepoängare mot West Ham under onsdagskvällen.

Ett skadeskjutet Liverpool hoppades kunna rida vidare på förra veckans fina prestationer och glömma den tunga period som hösten hittills hade varit. Spelschemat med matcher var tredje dag innebar att reserver som Kostas Tsimikas och Fabio Carvalho tog plats i startelvan medan Trent Alexander-Arnold gjorde sin första match från start sedan sin skada.

Med både Luis Díaz och Diogo Jota långtidsskadade kan de flesta räkna ut att Liverpools anfall fram till VM-uppehållet kommer bestå av Salah, Firmino och Núñez. De två förstnämnda har bidragit med både mål och assist på sistone, men trots detta har det ändå varit den uruguayanske centerns poängproduktion man väntat på.

Halvvägs in i första halvlek visade Darwin Núñez prov på de egenskaper man betalat så stora pengar för, då han mötte ett inlägg från Tsimikas med en perfekt nick som gav Liverpool ledningen. Núñez första mål på Anfield var ett faktum och efter detta började Liverpool rada upp fler och fler chanser. Núñez och Salah var de som kom till flest lägen och endast stolpen hindrade Núñez från att bli tvåmålsskytt.

Den goda känslan som hade infunnit sig skulle dock precis innan paus komma att ändras för ett ögonblick när domaren och VAR-rummet fick för sig att kolla på en duell mellan Joe Gomez och motståndarlagets Jarrod Bowen. Straff tilldömdes gästerna men Bowens försök från elva meter var inga problem för Alisson i hemmaburen som räddade.

Utöver några halvchanser från Liverpool så arbetade sig West Ham mer och mer in i matchen under början av andra halvlek. Klopp lät det gå lite över tio minuter, sedan var det dags för trippelbyte då Fabinho, Elliott och en comebackande Curtis Jones äntrade planen samtidigt.

Utöver ytterligare några halvchanser där främst Firmino var inblandad famåt började en allt oroligare känsla ta vid och från tomma intet blev plötsligt West Hams Saïd Benrahma helt fri vid bakstolpen, så pass fri att han nog själv inte räknade med det eftersom avslutet blev plockmat för Alisson.

2-0 var sedan ytterst nära då Jordan Hendersons inspel stöttes i egen ribba av bortalagets kattsparkande mittback Kurt Zouma. Eftersom det inte kom något andra mål så skulle ju istället West Ham få sina lägen att kvittera och allra närmast var man i 87:e minuten då David Moyes föll ihop av förtvivlan efter att bollen inte gick in trots kanonläge framför Alisson.

Det kändes extremt nervöst ända in i slutet men när domaren blåste av matchen stod det fortfarande 1-0 och tre viktiga poäng inkasserades. Chansmässigt skapade Liverpool mer än motståndarna och tillräckligt för att vinna, men ingen hade heller varit särskilt förvånad om West Ham hade gjort åtminstone ett mål på någon av sina få, men desto farligare chanser. Alissons straffräddning och Núñez första mål på Anfield räddade dock denna kväll.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2022-10-19 22:40:37