Lagbanner
Lugn avslutning väntas på Deadline Day

Lugn avslutning väntas på Deadline Day

Det ser ut att gå mot en lugn avslutning för Liverpool denna Deadline Day. Hoppet om att sälja Marko Grujic, Harry Wilson och Xherdan Shaqiri för sammanlagt 60 miljoner pund stannar förmodligen vid just en förhoppning.

Vid midnatt svensk tid stänger fönstret för internationella spelarövergångar till och frånPremier League och övriga europeiska toppligor. Det är fortfarande möjligt för klubbarna i English Football League att värva inhemska spelare fram till fredag den 16 oktober kl 17:00, vilket innebär att Liverpool exempelvis skulle kunna köpa en spelare från Championship om så önskas.

Liverpools ståndpunkt är enligt James Pearce i The Athletic att trion endast ska släppas som en del av en permanent övergång, givet att budet är det rätta, och inte en utlåning.

Harry Wilson har inte anslutit till Wales landslagssamling, sannolikt för att spelaren ska vara redo om läget på transfermarknaden snabbt skulle ändra sig. Celtic ska ha hört sig för om att få låna 23-åringen men det har Liverpool sagt inte är aktuellt i det här fönstret.

Xherdan Shaqiri lämnades utanför truppen till Ligacupmötet med Arsenal eftersom Liverpool var i diskussion med två klubbar. De samtalen ska dock inte ha lett till ett konkret bud och om inget överraskande sker sista timmarna på måndagskvällen förblir Shaqiri i Liverpool.

Werder Bremen önskar enligt Bild att låna Marko Grujic, något som Liverpool alltså har uttryckt inte är ett intressant upplägg.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-10-05 18:13:00
Author

Fler artiklar om Liverpool