Luton - Liverpool 1-1: Fiasko mot nykomlingen

Det blev ett riktigt bottennapp för Liverpool som höll på att förlora borta mot nykomlingen Luton. Tack vare Luis Diaz, som var åter i truppen, kunde en poäng räddas på stopptid.

Ett första besök någonsin på Kenilworth Road i Premier League-sammanhang väntade för Liverpool under söndagseftermiddagen när nykomlingen Luton, som bara tagit en poäng på hemmagräs hittills under säsongen, stod för motståndet.

För Liverpool fanns möjligheten vid seger att hoppa upp till en andraplats i tabellen i och med Arsenals förlust borta mot Newcastle under lördagskvällen och det faktum att Tottenham spelar under måndagen.

En som är i god form och besitter mycket självförtroende i det rödtröjade laget är Darwin Nunez. Det visade han i inledningen när han efter kvarten spelad hade avlossat fyra skott. Närmast var det när Alexander-Arnold hittade uruguayanen i djupled med en av sina patenterade crossbollar. Nunez tog ner bollen på ett fint sätt och skickade sedan en volley i ribbkrysset.

Det var det närmaste Liverpool kom ett ledningsmål i den första halvleken. Diogo Jota hade även han en fin målmöjlighet men hans låga avslut mot den första stolpen räddades av Kaminski i Luton-målet.

I övrigt hade Liverpool ytterligare ett antal halvchanser. Även hemmalaget stack upp några gånger när tillfälle gavs och skapade en hyfsad chans när Kabaré fick en möjlighet från nära håll men högerbacken lyckades inte hålla sitt avslut under ribban.

I den andra halvleken fortsatte det att vara lika tempofattigt som i den första. Liverpool hade extremt svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Men med tjugo minuter kvar skulle det dyka upp en gyllene möjlighet. Alexander-Arnolds lyftning hittade in mot Salah som inte riktigt fick någon ordentlig träff på sin nick. Det blev i stället till en perfekt passning mot Nunez som fick chansen att trycka till på volley från bara några meters avstånd mot det öppna Luton-målet. Men i stället för 1-0 och vilt firande mot bortaklacken på samma kortsida blev det i stället årtiondets miss när uruguayanen lyckades med bedriften att skicka bollen flera meter över.

Tio minuter senare skulle det dock bli mål till slut i matchen, men inte för Liverpool. Efter en hörna från Alexander-Arnold nickade van Dijk bollen på Barkleys arm. Någon straff blev det inte utan hemmalaget stack i väg i en kontring samtidigt som Liverpool-spelarna var fullt upptagna med att vifta om hands mot domaren Andy Madley i stället för att jobba hemåt. Chansen fanns dock att stoppa kontringen två gånger men varken Tsimikas eller Konaté valde att ta ett så kallat taktiskt gult kort och då var det Tahith Chong som kunde ge hemmalaget en smått osannolik ledning.

I jakten på kvittering valde Klopp att byta in Luis Diaz, som var tillbaka i truppen efter att ha missat de senaste två med anledning av att hans pappa kidnappats i Colombia. Bytet skulle få effekt nästan omgående för med 95 spelade minuter kunde Diaz nicka in kvitteringen efter ett inlägg från Elliott. I samband med målfirandet drog Diaz upp sin matchtröja för att visa texten på tröjan under som löd ”libertad para papa”, ”frihet för pappa”.

Några mer målmöjligheter efter det blev det inte och slutresultatet skrevs till 1-1. Ett riktigt bottennapp för Liverpool som, på nytt, inte lyckas vinna på bortaplan mot en nykomling. Förra säsongen blev det kryss i premiären mot Fulham och 1-0-förluster både mot Nottingham och Bournemouth.