Lagbanner
Man United INTE intresserade av Thiago - Liverpool ensamma i racet

Man United INTE intresserade av Thiago - Liverpool ensamma i racet

Manchester United har inga planer på att värva in Thiago Alcantara från Bayern München. Detta uppger Samuel Luckhurst på Manchester Evening News idag. Uppgifter som innebär att Liverpool nu är ensamma i racet om spanjorens signatur.

Thiago Alcantara till Liverpool-ryktena har kommit och gått med skiftande intensitet och trovärdighet under sommaren och har under de senaste dagarna tagit en ny vändning där även största rivalen Manchester United inkluderats i rapporterna. 

Dessa rapporter intog en ny nivå här i dagarna när Bayerns före detta president Uli Hoeness uttalade sig om den spanske landslagsfältaren. “Vi erbjöd honom ett bra fyraårskontrakt men han ändrade sig i sista minuten och sade att han ville ha en ny utmaning,” sade Hoeness som lämnade klubben i november förra året. 

“Han har förmodligen en deal med Liverpool eller Man United, eller med båda. Ingen av klubbarna har kommit med ett bud. De bluffar och väntar förmodligen på fönstrets sista vecka för att komma med ett lägre bud. Bayern måste bestämma sig huruvida de ska spela med eller om de ska stå fast och behålla Thiago.”

Idag kommer dock rapporter som slår hål på Hoeness uttalande om Uniteds intresse. Det är Samuel Luckhurst på trovärdiga Manchester Evening News som skriver att klubben inte har några som helst intentioner att ta Thiago till Old Trafford. Vidare ska man också tro att Bayern utnyttjar United för att Liverpool ska känna sig tvingade att komma med ett första bud. 

Så, Liverpool ser av allt att döma ut att vara ensamma i jakten på Thiago Alcantaras tjänster. Man United är borta ur leken och Barcelona verkar bara vara intresserade av spelare med holländska pass. Och med tanke på att spelarens kontrakt går ut nästa sommar skulle det inte förvåna undertecknad om Bayern fortsätter att spela hard ball i några veckor till för att strax innan fönstret stänger i oktober gå med på att ge upp sin mittfältselegant för en lägre summa än rapporterat. 



Källor: Manchester Evening News, Sport 1

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-09-14 22:28:29
Author

Fler artiklar om Liverpool