Old Trafford, 2022-08-22 21:00

Manchester U - Liverpool
2 - 1

Manchester United – Liverpool 2-1: Den segerlösa sviten fortsätter

För sjunde tävlingsmatchen i rad inleddes målgörandet i fel riktning, och denna gång kunde käftsmällen inte vändas. Ett sjujäkla fiasko är känslan när Liverpool fortsätter sin segerlösa inledning på säsongen.

Det var ett taggat Manchester United som kom ut på Old Trafford för att bevisa att laget inte är så svaga som inledningen visat, och bättre möjlighet till det finns inte än mot sargade rivaler.

Anthony Elanga satte tonen för den här matchen och gav Liverpool ett smakprov på den mardröm som skulle besannas när han efter bara några minuter träffade stolpen framspelade av en glidande Bruno Fernandes, Elanga skulle däremot få lite revansch på sig själv.

För när klockan tickat strax förbi femton minuter serverade svensken Jadon Sancho som, med sin första lyckande dribbling sedan han anlände till England, skickade James Milner till kiosken och sedan tog vara på en stillastående van Dijk när han gav United ledningen 1-0.

Liverpool gick inte att känna till i inledningen. En liten uppryckning efter målet, men fortfarande långt ifrån den nivå som krävs från spelarna. Visst spelar skador och avstängningar sin roll i denna skräckfilm, men i en sådan här match måste man kunna kräva mer av de som starar.

Mittfältet jagade skuggor i den första halvleken, backlinjen fick fokusera att jaga Uniteds snabba kontringar, och Firmino agerade mer mittfält än forward. Det var många komponenter som inte fungerade och den enda lilla ljusglimten var Luis Díaz som i halvtid gick ut med knappt godkänt.

En första halvlek som saknade det mesta, närmast att göra mål för Liverpool var Bruno Fernandes, men en irriterande mittback i Lisandro Martinez stod pall på mållinjen när United behöll ledningen i halvtid.

Andra halvleken blev inte den scenförändring man hoppades på. Ett ytterst tveksamt beslut av Henderson vid mittplan gjorde att Martial kunde friställa Rashford med minsta möjliga marginal, och bara åtta minuter in i andra var uppförsbacken dubbelt så hög.

Och inte ens tvåan gav den injektion man mer eller mindre väntade på. United kontrollerade resultatet och spelade sina kort rätt för att utnyttja Liverpools svagheter och inte chansa på egen kvalité. Ett lågt försvar med längre bollar bakom backlinjen är ett alldeles för enkelt taktiskt upplägg för att funka mot, vad som ska vara, ett av världens bästa lag.

Hoppet skulle tändas med tio minuter kvar när Salah kunde nicka in reduceringsmålet efter ett skott från den pigga inhopparen Fabio Carvalho. Men närmare än så kom inte Liverpool. Saknaden av en kontrollerande mittfältare är stor, och om inte Thiago får en back-up under säsongen känner jag en oro över att plumparna kommer komma i större utsträckning än vad man blivit bortskämd med.

På lördag väntar Bournemouth, och för att känslan av ett sjujäkla fiasko inte ska bli till verklighet krävs mer eller mindre en seger kombinerat med en hållen nolla för att kunna påbörja en nystart av denna bittra inledning.