Lagbanner
Mané och Keita om Jürgen Klopps inflytande

Mané och Keita om Jürgen Klopps inflytande

Sadio Mané och Naby Keita är överens om att de har utvecklats som spelare under Jürgen Klopps vingar.

I en intervju som publicerades i den senaste upplagan av Liverpool FC magazine lovordar Sadio Mané och Naby Keita sin tränare Jürgen Klopp. Spelarna berättar om hur det är att träna med Klopp vid rodret och vad i hans ledarstil som gör att de utveckla, både på och utanför planen:

Mane:

Jag tror att det handlar om att han kräver ansvarstagande av oss. både på och utanför planen. Jag tror att fotboll handlar mycket om mental styrka, men du måste överföra det till planen. Han är alltid där och höjer ditt självförtroende. Överlag handlar det mycket om att ha ett bra självförtroende

Keita:

Ja, han är en tränare som ger dig en självförtroende och han är en motiverande faktor innan match, men du måste även hitta din egna motivation på planen. När du ser honom på sidlinjen  och du själv är på planen är det som att han själv är där och spelar med dig. Det motiverar dig till att prestera bättre. Han är alltid där för sina spelare, han är nästan som en bästa vän och han är en tränare som är bra på att kommunicera med sina spelare. När jag kom till klubben vara jag tvungen att anpassa mig och integrera mig. Jag respekterar hans val, så jag var där för att träna varje dag. Han är en person som kan ge dig förklaringar på planen och det hjälper dig mycket när du spelar. Du tvivlar aldrig på dig själv. Det är vad ledarskap handlar om och han uppmärksammar allting. Jag tror att jag har utvecklats och förbättrat mig mycket, bortsett från mina skadeproblem, som har gjort att jag missat ett antal matcher. Han är en person som kommunicerar mycket och en tränare som alltid har en förklaring till sina spelare.”

Källa: liverpoolfc.com

 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-04-09 20:42:00
Author

Fler artiklar om Liverpool