Lagbanner
Mané och van Dijk var nära Tottenham

Mané och van Dijk var nära Tottenham

Liverpools storstjärnor Sadio Mané och Virgil van Dijk kunde ha hamnat i Tottenham.

Sadio Mané och Virgil van Dijk har blivit både några av Liverpools absolut bästa och viktigaste spelare sedan deras ankomst till klubben, och båda har även rankats som topp 10 i världen.

Liverpool valde att förstärka sin trupp med Sadio Mané och Virgil van Dijk, men nu kommer uppgifter från The Athletic att de kunde ha hamnat hos ligakonkurrenten Tottenham

Inför säsongen 2016 jagade Tottenham en back up-spelare till fixstjärnan Harry Kane, och förstavalet var Sadio Mané som då tillhörde Southampton

Liverpool la £34M för senegalesen Mané, ett bud som Tottenham inte valde att matcha, utan värvade istället Vincent Janssen och Georges-Kevin Nkoudou. 

Sedan Mané kom till Liverpool har han stått för imponerande 59 mål på 118 matcher.

Även backbjässen Virgil van Dijk var på Tottenhams radar redan under säsongen 2015.  Klubben jagade såväl belgaren Toby Alderweireld som van Dijk, men valet föll på den förstnämnde och det blev aldrig någon övergång för van Dijk till Londonklubben. 

Som bekant valde Liverpool att signa försvararen för £75M från Southampton, och resten är historia. Världens dyraste försvarsspelare genom tiderna, och dessutom en utnämning till världens näst bäste fotbollsspelare från Ballon d'Or 2019, efter självaste Lionel Messi. 

 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-06-15 18:20:22
Author

Fler artiklar om Liverpool