Lagbanner
Många spelare från Liverpool i drömelvan

Många spelare från Liverpool i drömelvan

I dag presenterades drömelvan för säsongen 2019/20 som spelarföreningen PFA har valt ut, och många Liverpoolspelare är med.

I dag presenterades drömelvan som spelarföreningen PFA har valt ut från säsongen 2019/20.

Kevin de Bruyne - den poängstarke giganten från Manchester City kammade hem priset som årets spelare, men hela fem spelare från Liverpool tog plats i startelvan. 

Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Jordan Henderson och Sadio Mané var de spelare som tog en plats i startelvan som blev presenterad idag.

Den förstnämnde, Trent Alexander-Arnold, fick dessutom jubla ytterligare, detta efter att även ha blivit framröstad till årets unga spelare. Den unge ytterbacken var lyrisk över erkännandet:

"Det är något av det största som hänt mig så här långt personligen, om inte det största."

"Det är enormt. Det är stora namn här, några av de bästa som någonsin har spelat i Premier League och det är otvivelaktigt många Premier League-legendarer som har sina namn inristade här. Att få mitt namn här är väldigt stort för mig."

Några som varit viktiga för Alexander-Arnold är bland annat familjen och manager Klopp:

"Först vill jag tacka mina vänner och familj och alla som har hjälpt mig att ta mig till den här punkten, utan dem skulle jag inte vara här."

"Staben, managern och de andra som har gett mig chansen att lyckas. Utan de chanser jag fått är det ingen som kan uppnå någonting, så jag måste tacka staben och särskilt managern för det."

Slutligen betonar Alexander-Arnold sina lagkamrater som varit viktiga:

"Sedan har vi såklart mina lagkamrater. Utan dem skulle ingenting av detta varit möjligt. De saker vi har uppnått som lag har varit otroligt och förhoppningsvis kommer vi att uppnå fler stora ögonblick."

PFA:s elva då - den såg ut så här i sin helhet:

Målvakt: Nick Pope
Försvar: Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Caglar Souyncu, Andy Robertson
Mittfält: David Silva, Jordan Henderson och Kevin de Bruyne
Anfall: Jamie Vardy, Pierre-Emerick Aubameyang och Sadio Mané


Källa: liverpoolfc.com

 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-09-08 23:05:57
Author

Fler artiklar om Liverpool