Lagbanner
Mästare på midsommar eller party till Palace?

Mästare på midsommar eller party till Palace?

Allt fler detaljer har kommit på plats när vi närmar oss återstarten av Premier League och nu har spelschema för Liverpools tre första ligamatcher efter coronauppehållet spikats. Dock återstår fortfarande frågan var Merseysidederbyt kommer att spelas.

Merseysidederbyt blir sist ut i den 30:e spelomgången och spelas kl 20:00 söndagen den 21 juni som avslutning på midsommarhelgen. Om Manchester City har förlorat mot Arsenal den 17 juni och Liverpool besegrar Everton är Jürgen Klopps lag ligamästare redan här.

Tre dagar senare, den 24 juni, är det dags kl 21:15 när Crystal Palace gästar Anfield. Liverpool har förvisso sex raka vinster mot Palace i ligan, men matcherna har varit jämna och 3-poängaren hårt jobb för de röda. Om Liverpool besegrar Everton och Crystal Palace, är laget mästare oavsett vad Manchester City gör parallellt.

Helgen 27-28 juni är det dags att beta av några kvartsfinaler i FA-cupen innan Premier League tar plats igen i rutan mitt i den följande veckan och torsdagen den 2 juli är det ettan mot tvåan när Liverpool möter Manchester City borta kl 21:15. Skulle kampen om ligaguldet leva ända hit får Liverpool en tredje möjlighet och är det inte avgjort redan före avspark kan det räcka med ett kryss för att göra det teoretiskt omöjligt för Peps mannar att ta sig förbi.

Resten av spelschemat är inte spikat, men vi vet att det efter mötet med Manchester City väntar ytterligare två tuffa matcher borta mot Arsenal och hemma mot Chelsea. Därefter avslutas säsongen med Aston Villa hemma, Brighton borta, Burnley hemma och Newcastle borta.

Nästa vecka får vi veta om matchen mot Everton ska spelas på Goodison Park eller flyttas till en neutral arena.

Klubbarna i Premier League har fått klartecken att spela träningsmatcher före den 17 juni, men problemet är att hitta en motståndare under rådande omständigheter. Det finns inga Championshipklubbar på Merseyside och att Liverpool skulle spela en träningsmatch mot Everton en vecka före ligamatchen, framstår som osannolikt.

För träningsmatcherna får lagen resa maximalt 90 minuter och ta sig dit och hem i egna bilar. Det är inte tillåtet att nyttja domare.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-06-06 20:10:45
Author

Fler artiklar om Liverpool