Lagbanner
Mbappe om Liverpool: "en maskin"

Mbappe om Liverpool: "en maskin"

I en intervju med brittiska BBC beskriver Paris St-Germains stjärnanfallare Kylian Mbappe Liverpool som ”en maskin” och berättar att han följer klubbens väg mot Premier League-titeln med beundran.

Kylian Mbappe är av många ansedd som en av världens bästa spelare. Spridda rykten har placerat honom som ett potentiellt transfersmål för Liverpool även om Jürgen Klopp bestämt hävdat att Mbappes prislapp är för hög för klubbens budget. Trots detta har spekulationerna kring fransmannen ej upphört och i en intervju med brittiska BBC talar han nu ut om Liverpool och transferryktena.

"Det Liverpool gör just nu är fantastiskt”, säger Mbappe. ”De är som en maskin och de har hittat en rytm där de bara kör på".

"De har förlorat noll matcher. När du tittar på från sidan tänker du att allt ser enkelt ut, men det  är inte enkelt. Spelarna är fokuserade, de spelar match var tredje dag och de vinner, de vinner och vinner.

Problemet är att alla kollar på Liverpool och alla tänker på vad de ska göra för att störa dem, så nu måste de visa att de är starka igen, men det är ett väldigt bra lag med en väldigt bra tränare”


Mbappe missade säsongsinledningen på grund av en skada i baksida lår, men efterhand har stjärnskottet växlat upp och har noterats för 13 mål och 4 assist på 14 matcher i ligaspelet. Utöver transferrykten som placerat honom i Liverpool har fransmannen ryktas vara på väg bort till andra klubbar, till exempel har rykten placerat honom hos de spanska giganterna Real Madrid. De ihärdiga transferryktena är dock inget Mbappe vill prata om.

Alla pratar om det, när jag var ung pratade jag också om det. Men nu är jag en spelare och jag vet att det inte passar att prata om rykten.

Vi är i januari, det är den delen av säsongen när pengarna florerar som mest. Tänk om jag skulle besvarat en fråga och sagt någonting. Alla skulle pratat om det och det är inte bra för PSG
.”

Trots att han inte vill prata om transferrykten stänger Mbappe inga dörrar och det återstår att se vilken tröja stjärnanfallaren bär nästa säsong. De varma orden om Liverpool får en optimistisk supporter att hoppas på att nästa tröja kanske har en röd färg.

Källa: BBC



 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-01-21 16:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool