Lagbanner
Milan – Liverpool 1–3: En stark insats
Virgil van Dijk nickar majestätiskt in 2-1 målet på en hörna.

Milan – Liverpool 1–3: En stark insats

Liverpool stod för en stark insats i Champions League-premiären. Laget bortaslog AC Milan på San Siro med 1–3. Redaktionen ger er tankar och betyg efter segern.

Liverpool vann med 1–3 mot Milan på San Siro i den första av totalt åtta gruppspelsmatcher. Laget stod för en stabil och fötroendeingivade insats och Arne Slot visar att matchen mot Nottingham senast bara var ett undantag. Milan gjorde tidigt 1–0 genom Christian Pulisic efter mycket tveksamt förvarsingripande av i princip hela backlinjen. Liverpool inledde skakigt och okontrollerat. 

Men sedan var det dags för backlinjen att ta revansch. Trent Alexander-Arnold prickade Ibrahima Konatés panna med en vacker frisprk från kanten. 1–1 var ett faktum. Drygt 20 minuter senare var det dags igen. Kostas Tsimikas som annars hade det tufft slog in en perfekt hörna som Virgil van Dijk stillastående nickade in bakom en chanslös Mike Maignan. Halvtidsresultatet skrevs till 1–2. I den andra halvleken utökade Liverpool rättvist till 1–3 efter ett otroligt fint mål signerat Gakpo och Szoboszlai. 

En fin start på gruppspelet!

Spelarbetyg:

Alisson 6
Milans ledningsmål såg inte helt otagbart ut, men det hade varit hårt att beskriva det som en tavla. Stod för ett par fina räddningar där räddningen på Leaos skott i slutet stack ut lite extra.

Trent Alexander-Arnold 6 (ut 79’)
Assisterade med en läcker inläggsfrispark till kvitteringsmålet. Hittade genom med fina genomskärare som bröt igenom Milans lagdelar. Betydligt bättre insats än senast mot Nottingham.

Ibrahima Konaté 6
Stod för ett tveksamt ingripande på Pulisics 1–0 mål, men nickade sedan in 1-1 målet på ett kraftfullt vis. Stod upp bra i det fysiska spelet mot Morata.

Virgil van Dijk 6
Var även han inblandad på Milans 1–0 mål när han lämnade en stor yta bakom sig. Men revanscherade likt sin mittbackskollega med ett mål framåt istället. Stabil i övrigt.

Kostas Tsimikas 5
Startade för första gången den här säsongen. Hade det relativt tufft på sin kant och var den som tydligast gjorde bort sig när Milan rann igenom. Har problem i positionsspelet och i duellspelet. Stod för assisten till Van Dijks mål.  

Ryan Gravenberch 8
Var bäst på plan. Ständigt spelbar och hittade mycket fina ytor på mittfältet. Det är ett stort genombrott som vi bevittnar just nu. Blir bättre och bättre för varje match. Känslan är att han är en av de första som Slot skriver ner i laguppställningen framöver.   

Alexis Mac Allister 6 (ut 93’)
En gedigen arbetsinsats. Slarvade lite i passningsspelet, men en bra insats i övrigt. Samarbetet med Gravenberch ser naturligt och balanserat ut.

Dominik Szoboszlai 6
Arne Slot belyste på presskonferensen innan matchen att han behöver öka på sin poängproduktion och det verkar han ha tagit till sig. Satte spiken i kistan med sitt 3–1 mål. Tenderar att ta lite för lång tid på sig ibland, vilket gör att anfallen bromsas upp.  

Mohamed Salah 6 (ut 93’)
Sköt i ribban två gånger och var ett konstant hot. Saknar lite skärpa i de avgörande lägena, men som vanligt en mardröm för motståndarförsvaret. Snart är han tillbaka i målprotokollet.  

Diogo Jota - 5 (ut 68’)
Missade ett jätteläge som han normalt brukar placera in. Jobbade och slet, vilket öppnade upp ytor för de andra i fronttrion.  

Cody Gakpo 7 (ut 68’)
Kändes farlig hela tiden. Utmanade och kombinerade fint på sin kant. Krönte insatsen med en otroligt vacker assist till Szoboszlai. Ett stort fall framåt för holländaren. Blir en intressant konkurrenssituation mellan Diaz och Gakpo framöver.

Inhoppare:

Darwin Núñez - 5 (in 68’)
Kom in med lite drygt 2o minuter kvar att spela. Gjorde inte speciellt mycket väsen av sig tyvärr.  

Luis Diaz - 5 (in 68’)
Kom in i samma veva som Núñez och stod för en lite liknande insats. Skapade inte jättemycket, men försökte komma runt på sin kant. Fick lite välbehövlig vila när Slot valde att rotera honom.

Joe Gomez – 5 (in 79’)
Ersatte Trent när han behövde bytas av. Bidrog till att ledningen hölls intakt.    

Wataru Endo – (in 93’)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Frederico Chiesa – (in 93’)
Spelade för kort tid för att bedömas. Debut i klubben.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Ryan Gravenberch.

 

Johan Olsson2024-09-17 23:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool