Lagbanner
Milner om Klopp, fitness och Barcelona

Milner om Klopp, fitness och Barcelona

I en intervju med Liverpoolfc.com talar James Milner om Jürgen Klopp, fitness och den där vändningen mot Barcelona.

James Milner, nu 34 år gammal, öppnar upp om sitt tänk kring fitness och hur han kunnat hålla sig i sådan fysisk form under en stor del av karriären. 

"Tur är en sak. Jag tror du behöver ha en del tur med skador, men jag har alltid gjort allt jag kan för att ge mig själv så bra förutsättningar som möjligt", säger Milner. 

"I gymmet började jag redan under min tid i Leeds och Newcastle att pressa mig själv så hårt jag kunde. Tidigare i karriären, kanske fem eller sex år sedan, sa folk att jag måste börja trappa ner på träningen för att kunna hålla under längre tid. Jag höll aldrig med om det."

"Jag tänkte att om jag pressar mig själv hårdare så kommer mitt fall ändå att landa högre än om jag befinner mig i mittenskiktet." 


Milner talade även om semifinalen mot Barcelona under fjolårets Champions League-säsong. 

"Det var ingen dålig insats av oss på Camp Nou. Vi hade lägen. Jag minns att jag själv hade minst en bra chans. Messi gjorde sin grej, frisparken var otrolig." 

"Det var en sådan match man kände att utgången inte riktigt var rättvis. Efter matchen skulle vi åka till Newcastle för att jaga ligatiteln. Vi vann matchen i slutskedet och fick energi av det. Innan matchen mot Barclona sa Klopp: 'ja, det är rätt omöjligt, men om någon kan vända det här så är det vi'."


MIlner hade även en del att säga om Klopp och hans träningar. 

"Det går aldrig på autopilot när man tränar med Klopp. Hans träningar är helt annorlunda mot vad jag tidigare upplevt. Det kvittar om det är en skott- eller passningsövning, allt handlat om att reagera på nästa situation."

"Om vi har en skottövning så är där tre eller fyra bollar igång samtidigt. Det är en mardröm för målvakterna. Det handlar om att alltid fokusera och stanna i matchen. Klopp är väldigt bra på att hela tiden tänka på vad som kan komma att påverka en match. Han ser alltid saker som gör att man kan prestera lite bättre." 


 

Alexander Nilsson2020-04-26 22:35:53
Author

Fler artiklar om Liverpool