Lagbanner
Naby Keitas vara eller icke vara

Naby Keitas vara eller icke vara

Den stora silly season-följetongen runt Liverpool har på slutet varit frågan runt Naby Keita. Under de senaste dagarna har det kommit uppgifter om att mittfältaren är missnöjd med sin situation i Liverpool. Uppgifter som Jürgen Klopp under fredagen dementerade.

Överlag har det varit en lugn sommar för Liverpool på transfermarknaden. Den stora värvningen har varit Darwin Nunez från Benfica, i övrigt har även högerbacken Calvin Ramsay och den offensiva mittfältstalangen Fabio Carvalho hämtats in.

En hel del nya kontrakts har skrivits på. Den mest uppmärksammade signaturen var så klart Mohamed Salah. Senast var det Harvey Eliott som satte pennan till pappret.

En kontraktsförlängning klubben har arbetat med som inte har blivit av än är Naby Keitas. De senaste dagarna har även rapporter, från främst Sky Germany, kommit om att Keita är missnöjd med sin nuvarande situation i klubben.
Keita, som är inne på sina sista tolv månader på kontraktet, är enligt uppgifterna inte nöjd med speltiden. Kontraktssamtalen har enligt uppgifterna avstannat. 

Det har med de uppgifterna även börjat florera fler rykten kring mittfältarens framtid. Enligt Daily Mail är RB Leipzig intresserade av att värva tillbaka mittfältaren.

Insatta journalisten Ian Doyle på tidningen Liverpool Echo gick dock ut i en artikel och sade att enligt deras uppgifter har Liverpool inte fått några sådana indikationer. Enligt uppgifterna ska Liverpool fortsatt ha en bra relation med både Keita själv och dennes representanter. Doyle tror snarare att uppgifterna från Sky Germany snarare är en del av spelet från Keitas representanter som är baserade i Tyskland.

Enligt Doyle pågår förhandlingarna fortfarande och förväntas fortsätta då Jürgen Klopp helst ser att han stannar.

Skulle det bli så att Naby Keita lämnar, även om det ses som otroligt av Echo, kommer Liverpool förmodligen kliva in på transfermarknaden. Detta då man redan har Thiago, Alex Oxlade Chamberlain och Curtis Jones skadade.
Samtidigt fortsätter uppgifter och rykten strömma in om Liverpools intresse i Jude Bellingham. Enligt The Mirror och Fourfourtwo har Liverpool siktat in sig på den engelska mittfältaren som eventuell ersättare till Naby Keita.

Det är dock högst otroligt att något sker med Bellingham den här sommaren då mittfältaren redan har redogjort för sin intention att stanna i Tyskland och Dortmund den här säsongen.

Under fredagen sattes även Jürgen Klopp vid mikrofonerna på en presskonferens och dementerade helt att det skulle ligga någon sanning i de tyska uppgifterna. Klopp meddelade även att Keita har sett bra ut i träning under veckan. Det är förmodligen ganska troligt att Keita startar när Liverpool reser till Old Trafford under måndagen.

Hugo Levinsson@Hugolevinsson2022-08-19 19:26:29
Author

Fler artiklar om Liverpool