Lagbanner
Newcastle United - Liverpool 0-0: Ett fall framåt

Newcastle United - Liverpool 0-0: Ett fall framåt

Slarv och mental trötthet kostade Liverpool två poäng på St James Park.

För ett par dagar sedan hade Liverpool svårigheter att bryta ner och behålla bolltempot i en match mot ett lag som inte visade några som helst ambitioner till någon form utav offensiv fotboll. Känslan innan denna drabbning var att en liknande matchbild skulle uppstå. Newcastle har under Steve Bruce spelat en typ fotboll som inte direkt har rötter i den klassiska Ajax-modellen. När hemmalaget direkt från avspark väljer att sätta en förstapress relativt högt upp i banan, då förvånades nog dom flesta. Under den första halvleken så spelar Newcastle på ett sätt som detta Liverpool är byggda för att bryta ner komfortabelt. Att Liverpool skulle erbjudas så mycket ytor och så många omställningsmöjligheter, det var nog uteslutet i Jürgen Klopps matchplan. Salah hade ett friläge som tvingade hemmamålvakten Darlow till en exceptionell räddning, men utöver det innefattade första halvlek mest ett väldigt trevande bortalag som aldrig riktigt varvade upp.

Under andra halvlek ändrades matchbilden en aning. Newcastle sjönk ner djupare och Liverpool befäste kontrollen över bollinnehavet och etablerade ett spel högre upp i banan, den förväntade matchbilden uppstår helt enkelt. Trots ett upptrappat speltempo från dom röda, och ökad aktivitet i offensiv zon/offensiv tredjedel så finns inte skärpan där hos spelarna. Fysiska slitageskador till följd av det intensiva spelschemat har uppmärksamts rejält, det är nog på tiden att vi supportrar behöver ha förståelse för den mentala tröttheten hos spelarna. Liverpool spelade bra under andra halvlek, men majoriteten av dom embryon till målchanser som uppstår avslutas i tidigt skeende av slarv.

Mané hade en nick som lurade oss TV-tittare rejält, Firmino dykte upp på både en och två hörnor som ställde till oreda för hemmalaget, bollen dansade på mållinjen vi ett tillfälle, men idag ville den inte in. Fabinho gav iväg en tryckare som Nicklas Kronwall garanterat hade gillat, Alisson fick stå för ett fint ingripande och Thiago gjorde comeback. Det ska bli intressant att följa hur den sistnämnde kommer påverka denna väldigt tröttkörda trupp, för nog förändrades matchen när spanjoren kom in. Kvällens prestation var inte särskilt dålig, men det är en match att glömma och gå vidare ifrån.
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-12-30 23:59:00
Author

Fler artiklar om Liverpool