St James' Park, 2023-08-27 17:30

Newcastle - Liverpool
1 - 2

Newcastle – Liverpool 1–2: Mr. Kaos vände kaosmatchen

Liverpool vände och vann mot Newcastle, trots en man mindre. Mr. Kaos själv, Darwin Núñez, kom in och satt sin prägel på matchen fylld av kaos. Liverpool hänger på i toppen under säsongsinledningen.

Ett kokande St. James´ Park bjöd in till ett nytt rivalmöte mellan Newcastle och Liverpool, och redan inom de första fem minuterna var känslorna över hela stället, där Trent Alexander-Arnold hamnade i händelsernas centrum.

I den fjärde minuten fick högerbacken syna ett gult kort efter att ha blivit nekad en frispark och i frustration slagit till bollen, i situationen efter skedde mer eller mindre samma sak från hemmalaget utan bestraffning. När sedan Trent stoppar en kontrande Anthony Gordon var det ett tiotusental människor som skrek på rött, men de skulle inte behöva vänta så länge.

Först skulle däremot Trent återigen hamna i hetluften. Högerbacken som inte är med mentalt varken idag, eller under säsongen, skulle återigen vara anledningen till ett baklängesmål. Efter en enkel hemåtpass av Mohamed Salah gled bollen under foten på TAA och Anthony Gordon löpte sig fri och kunde placera in 1–0 till hemmalaget efter 25 minuter.

Den dystra inledningen skulle inte bli bättre när Alexander Isak löpte sig fri mot straffområdet och Virgil van Dijk fick tag i honom och sedan bollen. I mitt tycke en solklar målchansutvisning och efter en halvtimme hade Liverpool hamnat i underläge, blivit av med kaptenen och tvingats byta ut den hetaste offensiva spelaren Luis Díaz. Mardröm.

Liverpool kunde däremot, tack vare en superräddning av Alisson på Miguel Almirons volley, gå in i halvtid endast med ett 1–0-underläge.

I den andra halvleken blev det, föga förvånande, ett Liverpool som stängde igen av bekostnaden att chanserna. Newcastle hade en boll i stoplen men med en knapp kvart kvar skulle Liverpool ge det en ärlig chans.

Synonymt med matchen kom Mr. Kaos, Darwin Núñez, in och han behövde bara fyra minuter för att komma in i en sådan matchbild. I en löpduell med Sven Botman var hans närvaro nog för att stressa fram ett misstag och ett läge i det högra hörnet av straffområdet, och med ett distinkt avslut kunde Liverpool kvittera.

1–1 var ett resultat som Liverpool var nöjda med sett till omständigheterna och bortalaget försökte dra ner på tempot samtidigt som Newcastle inte var nöjda och höjde intensiteten i jakten på ett ledningsmål, något som skulle bli kostsamt för hemmalaget.

För i stället för att ta segern själva skulle Darwin Núñez få ett liknande läge som vid 1–1-målet, och återigen skulle han få det att räknas. En enkel bollvinst på mitten ledde fram till att Mohamed Salah kunde hitta förbi en Matt Targett och fram till Darwin Núñez som med två snabba, och identiska, mål kunde vända matchen på egen hand.

Segern innebär att Liverpool blir det fjärde laget att inleda säsongen med två segrar och en oavgjord i jakten på fullpotten Manchester City.

TV: Nunez stor matchhjälte med två mål mot Newcastle