2020-07-26 17:00

Newcastle - Liverpool
1 - 3

Newcastle - Liverpool 1-3 (1-1)

Liverpool avslutar säsongen med en seger på St. James’ Park. Efter ett mycket tidigt Newcastle-mål åt sig Liverpool in i matchen. I andra halvlek lyckades Origi och Mané måla, vilket säkrade klubbens 32:a seger i säsongens Premie League-spel.

Matchfakta

Mål

Newcastle: Gayle (1’)
Liverpool: Van Dijk (38’), Origi (59’), Mané (89’)

Varningar
Newcastle: Fernandez
Liverpool:

Arena: St. James’ Park

Publiksiffra: -

Domare: Anthony Taylor

Jürgen Klopp gör tre flera ändringar i dagens startelva. Efter att ha slagit Chelsea och lyft bucklan i onsdags kväll, väljer Klopp att vila flera av stjärnorna.

Alisson står som vanligt i mål. I backlinjen har Klopp gjort en förändring. Neco Williams går in som högerback. Gomez och Van Dijk fortsätter som vanligt i mittlåset. Andy Robertson startar som vänsterback.

På mittfältet får Naby Keita förnyat förtroende efter sina fina insats mot Chelsea. James Milner och Wijnaldum gör honom sällskap på mitten.

Framåt byter Klopp ut hela sin starttrio. Oxlade-Chamberlain, Minamino och Origi bilder frontlinje i dagens match.

Alisson
    Williams – Gomez – Van Dijk – Robertson
                      Keita – Wijnaldum – Milner
        Oxlade-Chamberlain – Minamino – Origi

På bänken sitter följande spelare: Adrian, Alexander-Arnold, Curtis Jones, Harvey Elliott, Fabinho, Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mané och Xherdan Shaqiri.

MÅL: Det tar bara 28 sekunder innan Newcastle tagit ledningen. Shelley slår en snabb frispark vid mittcirkeln som Dwight Gamle hugger på. Gayle får friläge och sätter 1-0 bakom Alisson.

Det tar 28 minuter innan Liverpool skapar sin första heta chans. Minamino vänder om snyggt och tar skott utanför straffområdet. Skottet tvingar Dubravka till en kalasräddning.

MÅL: Oxlade-Chamberlain tar sig ned längs högerkanten och slår ett svepande inlägg. Van Dijk möter bollen med pannan och lobbar in bollen. Kvitterat. 1-1.

Oxlade-Chamberlain har en hyfsat möjlighet i slutet av första halvlek när han får till en hyggligt skott. En bit utanför dock.

Sammanfattning

Halvleken fick en snöplig start när Gayle efter bara 25 sekunder gjorde 1-0. Därefter präglades halvleken av att Liverpool hade bollen och Newcastle försvarade sig väldigt lågt. Liverpool hade svårt att skapa målchanser, men lyckades få iväg ett par skott mot mål. Keita var fortsatt pigg medan Minamino mer och mer börjar komma in i spelet. Neco Williams var inte lika lyckad på högerbacken.

Newcastle vänder spelet och det slutar med att Longstaff får till ett hårt skott utanför straffområdet. Som tur är går skottet tätt utanför.

MÅL: Origi, som stått för en fantastiskt dålig insats hittills, viker in från höger kanten och trycker in 2-1 i bortre hörnet. Skottet dyker på ett sätt som ställer Dubravka. Snyggt.

Klopp gör ett trippelbyte efter en dryg timmes spel. Origi, Oxlade-Chamberlain och Minamino kliver ut och ersätts av Salah, Firmino och Mané.

Det tar inte lång tid innan bollen landar hos Salah till höger i straffområdet. Salah klipper till på halvvolley och får se skottet gå i stolpen.

MÅL: Mané får bollen på vänsterkanten. Han bryter snabbt in i plan och skruvar in 3-1 i bortre. Kanonavslut från senegalesen.

Domaren blåser av matchen. Slut. 1-3.

Liverpool hade stort bollinnehav under hela matchen, men man hade till en början svårt att komma till avslut. Det blev bättre ju längre matchen gick, och i andra halvlek skapade man en del chanser. När fronttrion kom in efter en timmes spel blev tempot också betydligt högre. Salah hade lägen att göra två, tre mål under den sista halvtimmen.

Spelaromdömen

Alisson hade inte mycket att göra utöver Gayles mål i första minuten. Blockerade ett hårt skott från dålig vinkel i andra halvlek, annars var det en lugn dag på jobbet för brassen.

Neco Williams hade mycket energi, ville mycket men lyckades inte särskilt väl. Slappnade av lite väl mycket på Newcastles mål, även om det är svårt att lasta honom alldeles för mycket. Tog lite för lång tid på sig när han skulle slå inlägg och slarvade en del i bollbehandlingen.

Joe Gomez och Van Dijk hade inte överdrivet mycket att göra defensivt i matchen. Newcastle skickade inte upp mer än en eller max två offensiva spelare, vilket gjorde det ganska enkelt för mittbackarna. Van Dijk fick kröna sin fina säsong med ett vackert mål.

Andy Robertson gjorde assist till Origis 2-1-mål, vilket tog skotten upp på 12 assist i ligan för säsongen. En bättre än föregående säsong!

Både James Milner och Georginio Wijnaldum var ganska osynliga under stora delar av matchen. Spelade stabilt men utgjorde inget större hot i offensiven.

Naby Keita var den spelare på mittfältet som bidrog med kreativitet redan i första halvlek. Lyckades inte med allt men gjorde en bra insats.

Minamino gjorde även han en stabil insats. Det känns som att japanen allt mer börjar komma in i tempot och spelet. Hade ett skott utanför straffområdet som var nära på att gå in.

Alex Oxlade-Chamberlain gjorde inte mycket väsen av sig på högerkanten, men gjorde det väldigt bra vid Liverpools 1-1-mål. Tog sig ned längs kanten och slog ett inlägg som Van DIjk kunde nicka in.

Divock Origi stod för ett fint mål, vilket ibland indikerar en bra insats. Inte den här gången. Origi gjorde inte ett rätt fram till hans mål. Var det här hans sista match i Liverpooltröjan?

Mohamed Salah spelade en halvtimme och kom som vanligt till flertalet lägen. Hade en boll i stolpen och slarvade med sin mottagning i ett läge som varit mer eller mindre garanterat mål. Bra insats men avsluten har inte varit bra under de senaste veckorna.

Roberto Firmino hoppade in och var väldigt aktiv. Slog flera riktigt fina passningar som ledde till målchanser.

Sadio Mané hade också ett par lägen. Till skillnad från Salah lyckades Mané skruva in sitt skott i bortre gaveln.

Liverpools bästa spelare enligt liverpoolsweden.se: Virgil van Dijk.