Lagbanner
Ny roll för Wijnaldum?

Ny roll för Wijnaldum?

Värvningen av Thiago Alcantara kan resultera i att Georgino Wijnaldums offensiva kvaliteter tydligare framhävs.

Under en längre tid i somras ansågs det vara en självklarhet att värvningen av Thiago hängde på Wijnaldums vara eller icke vara i klubben. Holländaren ryktades frekvent till Katalonien och Ronald Koemans nybygge av Barcelona. Med bara några dagar kvar av transferfönstret har Thiago debuterat för dom röda och Gini har förblivit på samma ställe som han i fyra år har varit på. På grund av den rådande "ekonomiska kris" Barcelona infinner sig i för tillfället, så tyder nu allt på att Wijnaldums chef heter Jürgen Klopp även denna säsong. Så av allt att döma kommer inte en av sommarens stora transferprofetior gå i uppfyllelse, bara halva. Nu ser  istället Thiago och Wijnaldum ut att operera tillsammans på Liverpools mittfält denna säsong. 

I och med skavanken som Thiago ådrog sig under förra veckan så kan inte ett färskt exempel redovisa hur samspelet mellan dom båda har sett ut. Nu är det istället 45 minuter mot ett Chelsea med en man mindre att utvärdera, men nog såg man tydliga tecken på något annorlunda. Wijnaldum kom tydligt högre upp i banan och infann sig i en roll som påminner om den han haft i landslaget. Han spelade med en större frihet och var snarare en 10:a än den klassiska 8:an han brukar vara. Detta var något helt nytt och en roll som Klopp inte har testat Gini i sedan ankomsten från Newcastle 2016.

Förmodligen känner Klopp att detta är något som är värt att experimentera med nu när Thiago tillför en sådan trygghet och kontroll längre ned på mittfältet. Med Henderson och/eller Fabinho bredvid den nyförvärvade spanjoren så tillåter det Wijnaldum att träda in i en mer offensiv roll, där han tydligare kan komma i en andravåg och bli involverad i målchanser. Detta är en spelare som har gjort en hel del mål i landslagssammanhang ur en mer offensiv roll på mittfältet. Så även om han inte har spelat i den rollen i klubblagssammanhang på länge så är han verkligen inte oprövad. 

Källa: Liverpool.com

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-09-29 18:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool