Lagbanner
Officiellt: Brewster såld till Sheffield United

Officiellt: Brewster såld till Sheffield United

Sheffield United köper Rhian Brewster för 23,5 miljoner pund och Liverpoolanfallaren rapporteras ha skrivit under ett femårskontrakt med sin nya klubb.

Efter tre matcher står Sheffield United på 0 mål framåt i Premier League så att The Blades önskar förstärka offensiven kommer inte som en överraskning.

En lika illa dold hemlighet är det att Chris Wilder haft intresse för att knyta till sig Rhian Brewster och under fredagskvällen bekräftades det att affären är i hamn. Den 20-årige anfallaren tar steget till Sheffield United för 23,5 miljoner pund.

Liverpool har dessutom säkrat 15 % vid en eventuell vidareförsäljning i vad som får anses vara en god affär för klubben och även en ung spelare som behöver speltid och inte riktigt är där för att utmana förstalinjen på Anfield.

Den ursprungliga planen att låna ut Brewster till en klubb i Premier League har uppenbart omvärderats under de senaste veckorna med utkomst att en försäljning skulle vara det bästa för båda parter.

Redan den 24 oktober är det sannolikt att Brewster och Liverpool möts igen när Sheffield United reser till Anfield för ligamatch. Vi önskar förstås Rhian lycka till i framtiden, om än inte i just den matchen.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-10-02 18:43:54
Author

Fler artiklar om Liverpool