Lagbanner
Officiellt: Lallana avslutar säsongen i Liverpool

Officiellt: Lallana avslutar säsongen i Liverpool

Idag blev det klart att Adam Lallana skriver under det korttidskontrakt som tillåter honom att avsluta den uppskjutna ligaspurten på Anfield.

Det är som en följd av den uppskjutna ligaavslutningen som klubbarna erbjudits möjligheten att korttidsförlänga med spelare som suttit på utgående avtal. 

Liverpools engelske mittfältare Adam Lallana var en av dem vars kontrakt var satt att löpa ut den sista juni - något som utan regeländringen skulle omöjliggöra en avslutning på Merseyside. 

Men nu kommer alltså engelsmannen kunna fira klubbens nittonde ligatitel som en Liverpoolspelare, detta efter att han kommit överens med klubben om en kontraktsförlängning som räcker juli månad ut. 

”Jag är väldigt glad över att få chansen att avsluta säsongen här - det betyder mycket för mig och min familj,” säger nummer 20 till LFC:s officiella hemsida. 

”En av de stora fördelarna med den här lösningen är att jag nu kommer att få möjligheten att säga farväl till dem som betytt så mycket för mig.”

”Managern har varit väldigt schysst och vi har haft ärliga samtal om hur min roll kommer att se ut under de sista veckorna. Jag vill bidra med positivitet och hjälpa honom och laget, inte bara för de här sista veckorna, men även inför nästa säsong.”

”Jag känner att jag under min tid i Liverpool gjort mitt bästa för att göra det rätta för laget, managern och klubben. Jag känner att det här är det rätta också, så jag ser fram emot att fira något minnesvärt med en sådan fantastisk grupp människor.”


Även Jürgen Klopp kommenterade korttidsförlängningen och passade på att lyfta Lallanas ödmjukhet och lojalitet. 

”Jag är medveten om hur hett eftertraktad Adam är just nu, så vi uppskattar verkligen att han väljer att anförtro sig åt oss för resten av säsongen,” sade managern. 

”Det här är också som det ska vara, jag är så glad över att han för avsluta med oss och få det avskedet han förtjänat så mycket.”

”Det är inte möjligt för mig att på engelska uttrycka hur mycket Adam betytt för mig under min tid som manager i klubben.”

”Han är kvar för att avsluta jobbet och göra det ordentligt, men det säger mycket om honom att hans största orosmoln under förhandlingarna var att han skulle stå i vägen för en spelare som har kontrakt även över nästa säsong.”

”Men hans roll är alldeles för viktig för att förlora honom innan säsongen är slut. Så det är fantastiskt att vi kan skjuta på vara farväl och lyckönskningar till slutet av juli i stället!”


Källa: liverpoolfc.com 




 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-06-09 15:20:47
Author

Fler artiklar om Liverpool