Lagbanner
Officiellt: ”Robbo” förlänger med Liverpool

Officiellt: ”Robbo” förlänger med Liverpool

Den skotska maskinen, tillika Niklas Holmgrens favorit, Andrew Robertson blev i dag den femte stjärnspelaren att förlänga sitt kontrakt med Liverpool. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Efter att Liverpool gjort klart med Elliott, Kelleher, Fabinho, Alisson, Alexander-Arnold och Van Dijk så är ”Robbo” näst på tur att förlänga sitt kontrakt denna sommar. Det var nog ingen som trodde att Robertson skulle vara en av världens bästa ytterbackar när Liverpool värvade honom från Hull City för ynka åtta(!) miljoner pund 2017, men här står vi.

Den 27-årige vänsterbacken har hittills hunnit med 177 matcher för klubben och varit en bidragande faktor till titlarna i Premier League, Champions League, Klubblags-VM och supercupen. Trots detta är nog ett av de starkaste minnena de svenska Liverpool och Premier League-fansen har av honom när han jagar ner hela Citys trupp medan Niklas Holmgren eldar på TV-tittarna.

Kontraktet kommer lagom tills att han återhämtat sig till följd av den skada som hållit honom borta de inledande omgångarna. Alla ser med glädje framemot att se Robertson tillbaka på planen och slåss med Trent om den interna assistligan. Det råder dock fortsatta tvivel om han tar tillbaka sin plats redan till helgens match mot Chelsea då den vikarierande Kostas Tsimikas överträffat alla förväntningar.

Enligt James Pearce förlänger Robertson med fem år vilket innebär att kontrakter sträcker sig till och med 2026.

”Jag vill stanna i klubben så länge som möjligt och att få förlänga min vistelse är alltid en glädje för mig och min familj”, säger Andrew Robertson till Liverpools hemsida.

Källor: liverpoolfc.com, thisisanfield.com, liverpoolecho.co.uk, theathletic.com
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2021-08-24 18:07:58
Author

Fler artiklar om Liverpool