Lagbanner
Planer för utbyggnad av Anfield skjuts upp

Planer för utbyggnad av Anfield skjuts upp

December 2020 var det planerade startdatumet för utbyggnaden av Anfield Road-läktaren. Men på grund av coronavirusets konsekvenser kommer projektet att skjutas upp, meddelar LFC på klubbens hemsida idag.

Det första spadtaget för utbyggnaden av Anfield Road Stand (kortsidan mitt emot The Kop) lär dröja. 

Utbyggnaden var planerad att sparkas igång i slutet av året men beräknas nu dröja i upp till tolv månader, skriver Liverpool Echo. 

Fördröjningen av expansionen är en direkt konsekvens av COVID-19:s framfart, uppger klubben på sin officiella hemsida. 

Den nya läktaren, som skulle innebära ytterligare 7000 sittplatser, beräknas nu stå klart sommaren 2023 som allra tidigast. 

Liverpools verkställande direktör, Andy Hughes, kommenterade beslutet: ”Vi har upplevt ett antal förseningar som en direkt konsekvens av COVID-19 och den lockdown som pågår. Givet de utmaningar som flera sektorer står inför i det här läget har vi tagit ett ansvarstagande beslut att pausa projektet i åtminstone tolv månader.”

”Utbyggnaden är en process över arton månader som kräver två spelfria somrar för att kunna utföras på ett korrekt sätt. Det är anledningen till att vi pausar projektet i tolv månader så målet är en ny läktare sommaren 2023 istället för 2022 som tidigare planerat.”

”Våra prioriteringar ligger först och främst vid välmåendet hos vår personal, våra supportrar och hela det lokala området. Våra tankar går ut till alla de som påverkats av COVID-19.”


Källor: liverpoolfc.com, Liverpool Echo

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-04-27 22:23:29
Author

Fler artiklar om Liverpool