Lagbanner
Klart: Ligan skjuts upp ytterligare – kan tidigast starta den 30 april

Klart: Ligan skjuts upp ytterligare – kan tidigast starta den 30 april

Efter dagens möte är samtliga klubbar i Premier League överens om att deras högsta prioritering är att spela klart säsongen. Ligan kan som tidigast återupptas den 30 april och FA slår fast att säsongen kan förlängas och spelas färdigt i sommar.

Förutsättningar:

UEFA:s beslut att skjuta upp EM till år 2021 har skapat förutsättningar för Premier League att ytterligare senarelägga säsongsavslutningen eftersom det finns en möjlighet att utnyttja sommarmånaderna till att spela fotboll.

Enligt brittiska Sky Sport är majoriteten av klubbarna överens om att högsta prioritet är att gemensamt hitta en lösning för att kunna spela färdigt de resterande matcherna. Beslutsfattande parter måste dock förhålla sig till de direktiv som förmedlas från den brittiska regeringen angående den rådande situationen i landet.

Om säsongens skulle ställas in kommer säsongen 19/20, enligt UEFA:s regelverk, att förklaras ogiltigt och det innebär att Liverpool nekas ligatiteln.  

Dagens beslut:

Engelska fotbollsförbundet har tillsammans med Premier League-klubbarna fastslagit att målet är att ligan ska spelas färdigt. UEFA:s beslut att flytta EM 2020 har möjliggjort för en förlängning av nuvarande säsong. Således kommer FA frångå sina regler om att säsongen måste vara avslutad senast den 1 juni.

Varje enskild tävling kan bestämma sin egen längd på spelsäsongen, men måste förhålla sig till den gräns som har fastställts av FA.

Källa: premierleague.com
 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-03-19 14:18:00
Author

Fler artiklar om Liverpool