Lagbanner
Rangers-redaktören om Gerrard: “Hoppas han tar över Liverpool en dag”

Rangers-redaktören om Gerrard: “Hoppas han tar över Liverpool en dag”

Efter nio långa år präglade av titeltorka och Celtic-dominans är så Rangers skotska mästare igen. liverpoolsweden.se kontaktade Rangers-redaktionens Filip Wollin som fick svara på ett par spörsmål om mannen bakom laget som bröt den grönvita segersviten - Steven George Gerrard.

Efter nio år av grönvita pokallyft är Rangers skotska mästare igen. Först av allt; hur känns det efter nästan ett decennium av Celtic-dominans?

—  Naturligtvis är det en stor lättnad och glädje att ordningen är återställd efter några mindre lustfyllda år. Det är imponerande att man lyckats ta sig tillbaka efter den nattsvarta konkursen för snart åtta år sedan och kunnat gå om Celtic. Men det är också fullt välförtjänt och redan förra säsongen fanns det tydliga indicier på att Rangers var i kapp sina antagonister. Dock är det väldigt trist att den här titeln och firandet hamnar i skymundan på grund av rådande pandemi.

Steven Gerrard tog över som manager inför säsongen 2018–19 - hur mycket har han betytt för klubben sedan dess?

— Jag ska erkänna att jag kände mig aningen skeptisk när han tillträdde. Det kändes som en rejäl chansning av ledningen efter ett par omtumlande säsonger. Med facit i hand kan man inte påstå något annat än att det var ett klockrent beslut att anförtro sig Gerrard och han har verkligen stått för ett beundransvärt arbete. Det märks tydligt att han besitter en vinnarskalle som få och att han med så lite erfarenhet som tränare lyckats svetsa samman ett så här slagkraftigt lag är beundransvärt.

Hur spelar ett Steven Gerrard-lett lag?

— Utan att vare sig ha sett särskilt många matcher de senaste åren eller vara speciellt intresserad av taktik är det enkelt att säga att Gerrard föredrar en offensiv fotboll där hans lag ska dominera bollinnehavet. Visserligen är det lagkapten James Tavernier som tar hand om straffarna, men det säger en hel del att han i egenskap av högerback noterats för elva fullträffar och tio framspelningar i ligaspelet. Så när det väl vankas anfall involveras hela laget.

— Gerrard har tidigare sagt att han inspireras av den fotboll Rafael Benitez spelade under spanjorens tid i Liverpool och att Gerrard var väldigt intresserad av att prata taktik med sin tränare. Så om det säger någon något kanske hans spelstil påminner en del om hur Liverpool spelade under Benitez.


Gerrard drömmer om att en dag leda Liverpool från tränarbänken - men har i intervjuer klargjort att han står bakom Jürgen Klopp till hundra procent och att hans egen tid som Liverpoolmanager ligger längre fram i tiden. "Not yet", har det låtit från engelsmannen. 

Hur ser Gerrards framtid ut i Rangers? Blir han kvar något år till för att försöka satsa på Champions League eller betyder den här framgången att han lämnar för en klubb i säg Premier League?

— Redan efter fjolårssäsongen var Gerrards framtid ett hett diskussionsämne, men han var tydlig med att han ville vinna en titel med Rangers – vilket återigen bevisar vilken vinnarskalle han har. Just nu handlar ju alla rykten om att han ska ta över i Liverpool, men det känns som att det kanske vore till att skjuta sig själv i foten att redan nu gå dit även om det skulle bli aktuellt. Vi såg ju alla hur det gick för Frank Lampard i Chelsea, som hade ungefär lika mycket erfarenhet som Gerrard när han skrev på för klubben i hans hjärta. 

— Så om Gerrard nu inte väljer att bli kvar minst ett år till i Rangers anser jag att det bästa vore om han tog ett mindre steg innan han slutligen går till Liverpool. 

Det mesta tyder på att Gerrard är Jürgen Klopps arvtagare i Liverpool, hur tror du att han kommer att klara av den uppgiften när han väl erbjuds jobbet?

— Personligen är jag väldigt nostalgisk av mig och har alltid uppskattat lojala spelare. Så jag hoppas verkligen att Gerrard en dag tar över Liverpool och att han får det förtroende och den tid han behöver för att kunna uppnå resultat. Dessvärre är det få storklubbar som har tålamod och speciellt inte i Premier League. Men av det han visat i Rangers bör han även kunna leda Liverpool mot framgångar. Klopp har ju sannerligen krattat manegen åt honom och kommer med största sannolikhet vilja hjälpa sin arvtagare så mycket som det bara är möjligt. 

***

Stort tack till Filip Wollin från Rangers- och Tysklandsredaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-03-13 10:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool