Lagbanner
Reaktioner på Liverpools historiska ligatitel

Reaktioner på Liverpools historiska ligatitel

Ägare, klubblegendarer, rivaler och skyttekungar från VM -86. Alla hade de någonting att säga om Liverpools historiska första Premier League-titel.

“Det här har varit en säsong för historieböckerna tillägnad de som varit Liverpool Football Club trogna. Det har varit ett otroligt år fyllt med fantastiska bedrifter med sin kulmen ikväll med Premier League-titeln.”

“Världen har i varje match kunnat bevittna viljan, förberedelserna och talangerna som gjort den här ligaprestationen möjlig.”

“Detta utöver en europacuptitel, en supercup och en världsmästartitel - de här bedrifterna har skänkt glädje till så många människor under ett år präglat av tragedi. LFC har gjort det vackra spelet vackrare än aldrig någonsin tidigare skådat.”

“‘
Vi är Liverpool’ sägs det. Ni, supportrarna är Liverpool på alla sätt och vis och fortsätter att driva klubben framåt - en historisk klubb som fortsätter att göra historia.” 
- John W. Henry, Fenway Sports Group (Twitter)


“Stort grattis till Liverpool, för den här fantastiska säsongen, för titeln.”
- Pep Guardiola, Manchester City-manager (till BT Sport)


“Grattis alla i Liverpool till titeln. En otrolig bedrift från en fantastisk grupp spelare. Ledda av en manager av världsklass och hans tränarstab, vill också nämna FSG för deras roll. Och sist men inte minst till fansen som väntat i 30 år. Låt festen börja!”
- Steven Gerrard, Liverpoollegendar och manager i Rangers (Instagram)



“En superstjärna. En legendarisk figur nu, han sållas till namn som Thompson och Graeme Souness - legendariska Liverpoolkaptener. Han har ofta varit ifrågasatt i sin kaptensroll men jag har alltid känt att han varit rätt man för jobbet. Han har bra inflytande i omklädningsrummet och är en fantastisk spelare som ibland går under radarn. Jag håller helt med Phil Thompson - ge honom årets spelare, årets manager, årets sportpersonlighet, allt - ge honom allt. Han förtjänar det.”
- Jamie Carragher om Jordan Henderson (till Sky Sports) 


“Han (Jürgen Klopp) har varit fantastisk. Han förkroppsligar allt som Liverpool Football Club står för. Han uppskattar och respekterar alla som jobbar inom klubben.”

“De förtjänar det. Det är inte bara en engångsgrej. Förra året var de bara en poäng ifrån. I år har de bara förlorat en och kryssat två, de har vunnit klubblags-VM och Champions League förra året också.”

“Vi tittar framåt. Jag tror att vi har många lyckliga dagar framför oss så länge Jürgen är här.”

- Sir “King” Kenny Dalglish (till BT Sport)



“Vi måste gratulera Liverpool. Den här matchen vann inte titeln åt dem - den vann de själva genom sin jämnhet. De ska ha all cred. De förtjänar det. Fantastiska spelare och en fantastisk manager och jag vet själv hur mycket hårt arbete som måste läggas ned för att vinna en titel. De kommer att vara en kraft att räkna med i flera år framöver.”
- Frank Lampard, Chelsealegendar och manager (på sin presskonferens efter matchen mot Manchester City)


“PREMIER LEAGUE-MÄSTARE!!!!!!!!!!!! LET’S GO #YNWA”
- LeBron James, Basketstjärna i Los Angeles Lakers och minoritetsägare i LFC (på Twitter)



“Grattis till LFC!! Vilken fantastisk bedrift. Gratulerar till alla spelare, personal och styrelsemedlemmar. Jag glömmer inte er supportrar. Njut av stunden, det har gått en lång tid sedan sist men nu är tiden äntligen här!”
- Luis Garcia, före detta Liverpoolspelare (på Twitter) 


“Stort grattis till mina gamla lagkamrater, välförtjänta mästare i år.”
- Simon Mignolet, före detta LFC-slips (på Twitter)


“Grattis LFC!!! Välförtjänt.”
- Javier Mascherano, tidigare LFC-mittfältare (på Twitter)


“Gratulerar till LFC. Inget annat lag har vunnit med så långt kvar på säsongen. Inget lag har vunnit så långt in på året. En underbar bedrift av ett fantastiskt lag. Sanna mästare. Väl spelat.”
- Gary Lineker, skyttekung från VM -86 och BBC-expert (på Twitter)



“Gratulerar LFC till Premier League-vinsten!
Gratulerar Kloppo!”

- Borussia Dortmund (på Twitter)
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-06-26 04:26:00
Author

Fler artiklar om Liverpool