Lagbanner
Red Bull Salzburg - Liverpool 2-2: Brewster räddade svagt Reds

Red Bull Salzburg - Liverpool 2-2: Brewster räddade svagt Reds

En formstark Rhian Brewster snyggade till siffrorna efter att en felbalanserad förstaelva ställt ut skorna och släppt upp Red Bull-laget till 2-0 i första halvlek.

Det finns ironiskt nog mycket att säga om hur lite Liverpool faktiskt fick ut i den första halvleken på Red Bull Arena i Salzburg. Förstauppställningen (bortsett Curtis Jones i princip oförändrad från lördagens 3-0-viktoria mot Stuttgart) saknade den ungdomliga entusiasmen och en ledare som inte var beredd att acceptera den loja inställningen till matchen. Spelare som Fabinho och Virgil van Dijk tappade enkla bollar på mittplan och struntade stundtals i att markera sin gubbe. Man stod för högt och tillät Salzburg att gång efter annan hitta in bakom backlinjen. Något som österrikarna (som av motivationen att döma precis fått lyssna till något lökigt Herb Brooks-inspirerat tal från deras amerikanske coach Jesse Marsch) tog till vara på och hipp som happ stod det 2-0 till hemmalaget innan första kvarten var passerad. 

Ett resultat som skulle stå sig till halvtid under vilken Jürgen Klopp valde att plocka av en för dagen både svag och okoncentrerad Fabinho till förmån för James Milner. Leeds-sonen, som äntrade planen tillsammans med Curtis Jones, höjde nivån något men det var först när resten av startuppställningen byttes ut efter en timme som Reds började växa in i matchen på riktigt. Takumi Minamino följde upp en bra prestation mot Stuttgart med ännu en mot dagens motstånd och Rhian Brewster erbjöd ett anfallshot som varken Mohamed Salah, Roberto Firmino eller Sadio Mané kunnat mäkta med under matchens inledande 60 minuter. 

Brewster, ja. Den 20-årige engelsmannen avslutade förra säsongen starkt på lån i Swansea där han var nära att skjuta walesarna till play off-final och inledde försäsongen med en fullträff mot Stuttgart i lördags kväll. En formkurva som blev än brantare idag när både 1-2 och 2-2 kunde spåras till hans högerfot. Det första efter ett elegant väggspel med Milner, det andra efter kalabalik i hemmaförsvaret och en öppen kasse. Tre mål på två försäsongsmatcher nu för Brewster och även om jag inte tror att han går in i den nya säsongen som en seriös utmanare till Roberto Firmino och nummer nio-rollen så måste det drälla av Premier League-klubbar som inte skulle tveka att låna in honom för en säsong. En lösning som vore idealisk för både klubb och spelare, menar i alla fall undertecknad.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-08-25 19:05:00
Author

Fler artiklar om Liverpool