Lagbanner
Redaktionen förstärker

Redaktionen förstärker

Edvin Karlsson ansluter till liverpoolsweden.se.

liverpoolsweden.se utökar redaktionen i form av 16-årige Edvin Karlsson från Stockholm. Nedan följer en kortare presentation av honom.

***

Mitt namn är Edvin Karlsson, jag är 16 år gammal och bor i Stockholm. Till hösten ska jag börja i årskurs 1 på gymnasiet. Jag har varit intresserad av sport så länge jag kan minnas och framför allt fotboll. Det spelar ingen roll om det varit i farmor och farfars trädgård, ute på gatan eller inomhus i vardagsrummet, det har alltid funnits en fotboll vid min sida. Förutom att utöva sporten i mitt hjärta har jag även alltid älskat att titta på fotbollsmatcher. Underhållningen som sporten erbjöd mig som sjuåring har resulterat i att jag fortfarande är fast i den. Jag minns hur mina anteckningsblock i mellanstadiet var fyllda med laguppställningar för olika lag. Exakt när intresset för skrivandet uppkom kan jag inte riktigt minnas, men att det finns råder det inga tvivel om. Jag har skrivit många texter med just fotbollskontext genom åren... 

Varför just Liverpool blev mitt lag är kanske inte den mest sagolika eller romantiska. Det finns ingen historia om hur jag slog på TV:n en kväll och såg The Reds spela för att därefter bli förälskad. Om jag minns rätt var det under en lunchrast på lågstadiet där det första kapitlet i min Liverpoolsaga skrevs. En av mina kompisar hejade på Liverpool och jag var på “jakt” efter en favoritklubb. Jag tror ni kan lista ut vad som hände sedan. Resan efter den här lunchrasten har förstås varit lite skakig med en hel del frustration och faktiskt tårar men framförallt fylld av glädje! 

Mitt bästa Liverpoolminne är säsongsavslutningen Liverpool - Brighton 2018 (4-0). Eftersom det är den enda matchen jag har sett live på Anfield är dess placering som etta helt ohotad. Att få höra You'll Never Walk Alone live på plats var helt magiskt, ett minne för livet. Att även få se Mohamed Salah skriva ny historia i och med hans 32:a mål var även det helt makalöst. Att sedan spelarna stannade kvar länge på planen för att tacka för säsongen gjorde inte upplevelsen mindre unik. Mitt sämsta Liverpoolminne är åttondelsfinalen i Champions League mellan Liverpool och Atletico Madrid på Anfield. Att, som regerande mästare, åka ut och förlora på Anfield gjorde väldigt ont. Jag minns fortfarande hur det kändes som att luften gick ur mig när Atletico reducerade till 2-1 och var vidare. De följande målen kändes mer som att hälla salt i det stora, djupa såret som redan hade uppstått. 


***

Välkommen Edvin! 



 

Redaktionen 2021-08-01 09:00:00

Fler artiklar om Liverpool