Lagbanner
Redaktionen förstärker #2

Redaktionen förstärker #2

liverpoolsweden.se utökar redaktionen inför den annalkande säsongen i form av 30-årige Nico Huovilainen från Halmstad. Nedan följer en kortare presentation av honom.

Nico Huovilainen heter jag, nådde 30-sträcket i år men känner mig fortfarande ung och lovande. Född i Finland men uppvuxen på fina, fina västkusten i Halmstad. Har studerat ekonomi i Lund och arbetar i dagsläget med försäljning i Stockholm – Det blir väl inte mer stereotypt än så men det är vad det är!

Sport har alltid funnits i mitt DNA, främst fotboll, hockey och innebandy, som nu mest övergått till fotboll, padel och golf  - Fotboll har därav varit mitt främsta intresse genom hela livet. Jag spelade en hel del som ung, och från pojklaget där jag hade en släpande COM-roll gjorde jag ett försök på en elitsatsning under två år i Halmstads BK. Där verkade tränaren dock missa att jag varken hade teknik eller snabbhet i närheten av Salah/Mané (spelstilen varf mer lik Henderson, tänk om han hade spelat HY/HM?) så idag njuter jag av att spela i korpen och titta på Liverpool istället.

Fram till 2005, 13 år gammal, var jag inget stort genuint fan av något specifikt lag. Jag hade idoler som Raúl, Beckham & Ronaldinho – Sedan behöver jag nog inte beskriva i detalj hur sann fotbollslaganda exemplifierades under detta år. Jag satt och kollade CL-finalen med min pappa som på den tiden var ett stort fan av Kaká och Hernan Crespo, och upperbart var nöjd i halvlek. Jag å andra sidan började känna något speciellt för laget på andra planhalvan där kaptenen, ingen mindre än Steven Gerrard, vid 0-3, uppmuntrade sitt lag att ingenting är omöjligt, och sedan dess har jag varit supporter i med och motgång.

Mitt bästa minne med Liverpool är CL-vinsten 18/19. En titel är alltid en titel, men att komma tillbaka efter den omtalade finalförlusten året innan mot Real Madrid med Karius-incidenten, och året därpå gå raka vägen tillbaka och vinna finalen, var inte bara en fröjd utan även en lättnad som gav en explosion av endorfiner. Givet mitt finska ursprung, måste Sami Hyypiä anses vara min favoritspelare i de röda genom tiderna. Dåtidens Van Dijk, när försvarsspel var mer benknäckande och mindre finess.

Med stolthet och tacksamhet för förtroendet att skriva för liverpoolsweden.se, ansluter jag med anledning att få utlopp för tankar kring det finaste vi har inom fotbollen.

Jag ser fram emot att komma igång!

*** *** 

Varmt välkommen Nico!
 

Redaktionen2022-08-03 15:20:00

Fler artiklar om Liverpool