Lagbanner
Redaktionen förstärker #2

Redaktionen förstärker #2

Wilhelm Edlund ansluter till LFC-redaktionen.

19-årige Wilhelm Edlund blir redaktionens andra tillskott inför den nya säsongen. Nedan följer en presentation av honom. 

***

Wilhelm Edlund heter jag. Jag är i skrivande stund 19 år och kommer från Väddö utanför Norrtälje. Sedan, ganska precis, ett år tillbaka är jag bosatt i Sundsvall, där jag studerar journalistik. Sport, fotboll och i synnerhet Liverpool är mina största intressen, om inte enda. Mitt första val när det kommer till sport är fotboll, men intresset är större än så. Golf, motorsport, amerikansk fotboll, hockey. Ja, så gott som alla sporter kan få mig på fall. Men nu är vi inte här för att snacka Formel 1 eller NBA-basket, utan vårt favoritlag Liverpool Football Club.

Det hela har nog sin början i att min pappa var, och är, Liverpoolsupporter. På tv:n rullade Premier League-studion och ligan hette Barclays Premier League, med den riktiga loggan. Det hela eskalerade när jag närmade mig de mellersta tonåren. En vinst innebar eufori, och en förlust förstörde en helg, minst. På senare år har LFC gått från att plocka in Ricky Lambert som Suarez-ersättare till att husera i den absoluta toppen av fotbollshierarkin. Och jag, från att vara en liten kille, överlycklig för att Balotelli är klar, till att vara journaliststudent och skribent för liverpoolsweden. Fortfarande glad över att Liverpool plockade Super Mario, men också sur, besviken, ledsen över att det inte fungerade. 

Mitt bästa Liverpoolminne? Jag har två svar. Det första, solklart, Liverpool - Barcelona. Snabbt slagen hörna och så vidare. Ni vet. Magi. Det andra, lite oväntat. Arsenal - Liverpool 3-4, Jag är 15 år och har samlat pengar hela sommaren för att åka till England och kolla på The Reds. Plastfarsan håller på Gunners, så en Liverpoolresa fanns aldrig på kartan. London blev det. Men vilken match. Mané debuterar i ligan och baljar. Coutinho smeker in en frispark och vi vinner med 4-3.

Mitt värsta Liverpoolminne? Super League-påhittet.


***

Välkommen, Wilhelm! 

Redaktionen2021-08-06 10:00:00

Fler artiklar om Liverpool