Lagbanner
Redaktionen förstärker #3

Redaktionen förstärker #3

Emrik Johansson förstärker LFC-redaktionen inför den nya säsongen.

Nedan följer en presentation av vårt senaste tillskott. 

***

Mitt namn är Emrik Johansson och jag är 21 år gammal. Jag är född och uppvuxen på Gotland, men har sedan ett år tillbaka bott i Stockholm där jag studerar ”Journalistik och digitala medier” på Södertörns högskola. Jag har alltid haft ett intresse för sport i allmänt men en brinnande passion för fotboll i synnerhet. Förutom att ha spelat själv i 16 år och dömt i 8 år har jag funnit en stor glädje att följa sporten på plats och i soffan, och framförallt Liverpool. Utöver det finner jag även ett stort nöje för statistik och gillar att lägga ett stryktips eller övrigt spel till fotbollen!

Liverpool dök upp i mitt liv redan innan jag förstod innebörden av fotboll eller klubben. Tyvärr hade jag oturen att få en pappa som håller på Manchester United och tanken var således att jag skulle bli en ”sådan”, men när min totalt ointresserade mor var på en resa och skulle köpa en souvenir blev det ”fel”. I present fick jag en Liverpool-mössa och med hjälp av mammas glädje i att jävlas med pappa blev ett av mina första ord även ”Gigapool” och sedan dess har kärleken växt med varje år. 

Mitt, i särklass, bästa Liverpoolminne är föga förvånande första matchen på plats på Anfield. Jag och Albin Jakobsson (även han skribent på sajten) fick tag i någon slags VIP-biljetter till Liverpool-Manchester United 2016. Vi spenderade närmare 10 000 kronor var, spenderade mer tid på Amsterdams flygplats än i England och såg kanske den tråkigaste matchen i engelsk historia, MEN när drygt 54 000 personer sjöng ut i ”You’ll Never Walk Alone” var gåshuden mer påtaglig än någonsin. Mitt värsta minne är istället första gången jag grät över Liverpool. När Liverpool de sista elva minuterna tappar 3-0 till 3-3 borta mot Crystal Palace och känner hur titelövertaget sakta glider oss ur händerna, mitt förakt mot Dwight Gayle är lika stort idag som för 7 år sedan.


***

Välkommen, Emrik! 
 

Redaktionen2021-08-06 12:00:00

Fler artiklar om Liverpool