Lagbanner
Redaktionen kommenterar: Benfica i kvarten

Redaktionen kommenterar: Benfica i kvarten

LFC-redaktionen delar med sig av sina tankar efter dagens lottning.

Det kunde väl inte blivit så mycket bättre va? Jag har ingen jättekoll på Benfica ska sägas men känslan är att det här är ett dubbelmöte vi ska vinna 9,5 gånger av 10. Den stora temposkillnaden mellan ligorna samt att vi tidigare haft väldigt lätt för Porto tycker jag bådar extremt gott. 

Väldigt skönt att slippa City, Real och Chelsea. Grädden på moset är att det sedan blir Bayern eller Villarreal i en eventuell semifinal. Vägen mot en final i Paris känns således rätt öppen om vi spelar våra kort rätt.

- Rasmus Karlsson 

Drömmen om fyrdubbla titlar blev inte mindre efter dagens Champions League-lottning. Benfica i kvarten och med Anfield i andra mötet ifall vi skulle sjabbla till det i Portugal, kunde inte bli så mycket bättre va? Luis Díaz borde kunna ge ett och annat knep och utan stenkoll så känns det som att håller vi Darwin Nuñez under kontroll så ska det lösa sig. I övrigt om den matchen så ska det bli kul att få se Adel Taarabt i England igen. 

Om vi nu tar oss vidare till semifinal som jag på hedersamt jinx-manér tar för givet så väntar Villarreal eller Bayern München, vilket för mig också kändes som den perfekta lotten, det enda negativa är att vi avslutar på bortaplan i en eventuell semi. Men jag ser inget lag som är starkare än Liverpool i detta nu och jag tar hellre Bayern i ett dubbelmöte och resterande lag i en final så utifrån förutsättningarna är jag mer än nöjd med lottningen. Om någon kör till Paris runt den 27-28 maj vill jag ha en plats!

- Emrik Johansson

Går ju inte att tänka annat än ”drömlottning”. Först en kvartsfinal där vi bara ska gå vinnande ur ett dubbelmöte med Benfica. Sen anser jag möjligheterna goda även mot, vad man får utgå ifrån, Bayern München i semifinal. Och om mot all förmodan Villarreal brottar ner tyskarna så är det bara än mer positivt i mitt tycke. Om det inte har framgått så ser jag väldigt positivt på denna lottning. Mot nummer sju!

- Albin Jakobsson 

Med all respekt för Benfica så är det en drömlott vi har fått. Slapp på förhand allra helst Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Bayern och även Atléti. Vi har en bra historia mot portugisiska lag (känns som att Liverpool mött Porto 500 gånger de senaste åren och alltid vunnit med minst tre bollar). Dessutom är det bra att avsluta hemma i i alla fall kvarten även om det betyder att vi börjar på Anfield i en eventuell semi. Blir en tuff uppgift men Liverpool löser det. 

- Erik Segerström 

Benfica är självklart en lott jag tar alla dagar i veckan. Jag såg deras bägge möten med Ajax och tyckte inte de imponerade särskilt mycket. Dock minns jag när vi som regerande mästare åkte ut mot just Benfica i åttondelen 2006. Denna gång får vi inte gå i samma fälla och underskatta dem. Som tur är har Simão Sabrosa avslutat sin karriär!

-William Hiekkanen

Vad tycker ni om lottningen? Kommentera nedan och kom ihåg att hålla god ton! 

 

Redaktionen 2022-03-18 15:14:00

Fler artiklar om Liverpool