Lagbanner
Redaktionen kommenterar: RB Leipzig i åttondelsfinalen

Redaktionen kommenterar: RB Leipzig i åttondelsfinalen

LFC-redaktionen delar med sig av sina tankar om dagens Champions League-lottning.

Det blir RB Leipzig i åttondelen. Era tankar kring den lottningen? 

"En rolig lottning mellan två lag som verkligen vill spela fotboll. Klopp borde ha bra koll på sina tyska landsmän. En tuff men ok lottning sett till lagen vi kunde fått. I min bok var det skönt att slippa Atlético och Sevilla då det är två tuffa och kompakta lag som över två matcher brukar vara  svåra att bryta ned.

Om skadeläget är okej och formen är god i februari månad tycker jag att vi bör kunna ta oss vidare till kvartsfinal."


- Rasmus Karlsson

"En spännande, men tuff lottning. Leipzig känns som ett lag med en hög högstanivå och kan säkert hota om det kommer upp i nivå. 

Det känns på förhand som att det kommer bli två offensiva tillställningar. Förhoppningsvis kan vi få med oss viktiga bortamål och vinna över två matcher. Vi såg att de tenderar att slarva i försvarsspelet när United kontrade sönder dem på hemmaplan. Om det blir en sådan matchbild räknar jag med att Salah och Mané kommer att glänsa."


- Carl Andreasson 



"Instämmer med att det kommer att bli ett synnerligen underhållande dubbelmöte. Leipzig har gång på gång visat vilka offensiva kvalitéer de sitter på och med fjolårssäsongens semifinal och den här säsongens gruppspel där man går vidare från dödens grupp har man visat att man efter en liten kräftgång verkligen håller för den högsta nivån i Europa. De kan på sin dag slå vilket lag som helst och kommer att vara en obehaglig och svårläst motståndare. Sedan ser jag fram emot rond två mellan Klopp och Nagelsmann. Klopp vann den första för tre år sedan mot Hoffenheim och Nagelsmann är definitivt ute efter revanch och kommer till det här mötet med mer erfarenhet under bältet och med ett mycket bättre lag än tidigare."

- Erik Segerström 

"Självklart ett väldigt spännande möte mot en tuff motståndare. Leipzig är ett lag som jag inför lottning verkligen hoppades att vi skulle slippa. Nagelsmann har byggt ett relativt oförutsägbart lag, och det är ett typ av motstånd Liverpool har haft svårt med denna säsong. Att det blir ett roligt dubbelmöte rent spelmässigt är nog nästan en garanti. 

Leipzig avancemang från gruppspelet stängde nog redan där möjligheten för Liverpool att plocka en utav deras två unga mittbackslöften. Idag dog den förhoppningen helt."


- Ludvig Wadell 

***

Vad säger ni om dagens lottning? Kommentera nedan! 

Redaktionen2020-12-14 14:28:00

Fler artiklar om Liverpool