Lagbanner
Redaktionen kommenterar: Real Madrid i kvarten

Redaktionen kommenterar: Real Madrid i kvarten

Kvartsfinalslotten föll på Real Madrid. Nedan följer redaktionens spontana reaktioner på beskedet.

"Ingen drömlott men skönt att slippa de båda engelska lagen samt Bayern. Real Madrid har ju rutinen och storheten iom flera europeiska titlar och brukar kunna ta sig vidare på alla möjliga sett ute i Europa. Det kommer definitivt bli ett tufft dubbelmöte trots att de blandat och gett den här säsongen. 
Går ändå in med en god känsla och hopp om att vi kan ta revansch för finalförlusten i Kiev 2018."


- Rasmus Karlsson

”Många vill hävda att det är en drömlott vilket verkligen inte går ihop i mitt huvud när det är mesta mästarna och världens största klubb som står på andra sidan. Visst har de väl inte sett stekheta ut men det är fortfarande Real Madrid vi pratar om. Ska vi prata procentsatser känns det på förhand väldigt femtio-femtio. Jag tror på ett öppet möte där Liverpool kommer få större chanser att anfalla mot ett inte lika uppställt försvar som hade varit fallet om vi dragit Porto eller Chelsea (som vi vid avancemang kommer att stöta på i semin).”

- Erik Segerström

"Om man bortser från Porto tror jag ändå Real var ett av de bättre lagen att lottas mot. Kommer givetvis bli tufft då Real alltid är Real, men sedan CR7s uttåg ur klubben känns de inte lika självklara i CL-slutspelet. Tror även det är till vår fördel att börja på bortaplan och avsluta på Anfield, trots att formen på hemmaplan minst sagt varit usel på senare tid. Vågar tro på en revansch från 2018."

- Albin Jakobsson

"En bra lottning. Real är svagare än tidigare. Både på pappret och även sett till hur de presterar. Dock gäller detsamma för Liverpool. Blir troligtvis två tajta matcher där små marginaler avgör. Sen måste man flagga för den rutin som Real har i truppen. Det finns många spelare som varit med förr och kan höja sig i stora matcher, tex Modric, Ramos och Benzema. Det är ingen drömlottning, men det fanns betydligt värre motståndare att ställas mot."

- Carl Andreasson

"Innan lottningen tänkte jag som Janne Andersson brukar säga; "-vi tar dom vi får, onödigt att spekulera mer i det". Oavsett vår dåliga form så tror jag att många lag gärna ville slippa att möta oss eftersom denna turnering sitter så djupt i Liverpools väggar. När lotten sedan föll på Real Madrid kan vi ju konstatera att det blir ett riktigt tungviktsmöte där två av de bästa Europalagen i historien möts. Våra chanser till avancemang ser jag som hyfsat möjliga, men utan ett kokande "The Kop" i returmötet tappar vi en stor nyckelfaktor."

- William Hiekkanen

"Skönt att vi hamnade på den ”bättre” sidan av slutspelsträdet. Alltid lite småläskigt att möta giganter i europaspelet men mot detta Real Madrid så ser jag ändå att vi har goda möjligheter till avancemang. Dom kan ställa upp med en mer komplett elva, men det är inte ett lika stjärnspäckat lag som för ett par år sedan. Samma namn men inte samma spelare. 55/45 Real Madrids fördel?"

Ludvig Wadell

Redaktionen2021-03-19 13:27:00

Fler artiklar om Liverpool