Lagbanner
Redaktionen kommenterar: Skadekrisen

Redaktionen kommenterar: Skadekrisen

Joe Gomez har gått igenom en knäoperation och förväntas inte vara tillbaka i spel förrän i slutskedet av säsongen. LFC-redaktionen ger sin syn på skadekrisen som fortsätter att sätta käppar i hjulen för Jürgen Klopp & Co.

”Det tighta spelschemat måste ju vara den primära orsaken till alla skador som drabbat oss den senaste tiden. Om Matip är hel så tar ju han en av platserna och sen gillar jag Rhys Williams. Jag hoppas att han kan få en del speltid, åtminstone tills Fabinho är tillbaka i spel och att han kan fortsätta utvecklas. Annars kanske det slutar med att vi får se Henderson & Milner som mittbackspar, det är ju trots allt 2020! 

Det hade varit fint att få in Upamecano eller Koulibaly men i dessa tuffa tider så tror jag att klubben har siktet inställt på ett billigare alternativ som en slags "nödlösning".”


- Rasmus Karlsson

”Jag tror det är en kombination av otur och i Gomez fall en följd av tidigare skadehistorik. Sen går det förstås inte att komma ifrån det intensiva spelschemat, som blir en destruktiv multiplikator för Gomez två parametrar ovan. Just spelschemat är dock lika för alla topplag, och alla lider av detta.

Så här med facit i hand är det förstås lätt att säga saker som ”inget cupspel” eller ”ställ in alla landskamper” men att försöka få in allt som vanligtvis är med i en säsong på kortare tid kommer givetvis få effekter, och just här med Gomez kanske det är spiken i kistan för en karriär på den högsta nivån. Kommer han orka komma tillbaka en gång till? Kommer han orka mentalt? Kommer hans kropp fungera som den behöver för att ta en plats i ett av världens bästa lag?

För nu kan jag absolut tänka mig att Liverpool köper en mittback i januari, och jag tror Liverpool handlar en spelare på den högsta nivån, en spelartyp som gör att Gomez får det svårt att ta tillbaka platsen i startelvan.”


- Björn Grafström

”Man lät ju som kapten Haddock när den här nyheten dök upp. Det är ju inte sant att en mittback till går sönder. 

Schemat spelar säkert in en del men VvD går sönder av det överfallet alla dagar i veckan oavsett hur mycket han vilat innan. 

Matip är tyvärr skadebenägen och gynnas inte av att spela oftare. 

Och jag vet inte exakt vad som hände med Gomez men knäskador kan ju vara alltifrån olyckshändelser till att det är slitage till att det helt enkelt är för mycket piss i genpoolen där. 

Alternativen som finns där bak är få och alla som inte är på kryckor lär väl hamna i startelvan. 

Den stora frågan som jag ser det, värvningar utgår jag ifrån att de kommer att ske i januari, är om Klopp kommer att välja att skydda backlinjen mer på plan nu och därmed offra offensiven. Väljer han att tydligt spela med två sittande mittfältare nu som har i huvuduppgift att agera som sköld till en orutinerad backlinje eller blåser vi på och likt Newcastle i mitten av nittiotalet hoppas på att det blir fler baljor framåt än bakåt i varje match. 

Vi är i princip klara för avancemang i CL och spelschemat i ligan ser hanterbart ut fram till nyår. Så det kanske går att försöka blåsa merparten av de lagen av banan.”


- Carl-Martin Landquist

Virgil van Dijk, Fabinho, och nu Joe Gomez. Joël Matip är i nuläget lagets enda hela seniora mittback och med tanke på kameruanens skadehistorik är det ett faktum som inte kommer att vara särskilt länge. När Trent Alexander-Arnold nu också verkar bli borta i över en månad går Liverpool in i säsongens mest hektiska period med tre fjärdedelar av den ordinarie backlinjen borta i en lång tid framöver och med minimal uppbackning från bänken. Det är en skadekris utan dess like och något som jag redan nu vågar säga kommer att kosta Liverpools hela säsong. Jag ser inte hur man ska kunna konkurrera i både ligan och Europaspelet och drömmen om att tangera Uniteds titelskörd på tjugo ligabucklor känns som bortblåst. Nu blir fokus att 1) Ta in en mittback på fri transfer 2) Klara topp 4 och 3) Försöka anfalla sig till framgång i Champions League.”

- Erik Segerström 

Redaktionen2020-11-12 15:00:00

Fler artiklar om Liverpool