Southampton - Liverpool
4 - 4

Southampton – Liverpool 4-4: Fyrverkerier på Söder

Säsongen var äntligen framme vid ändstation. En missräknad säsong avslutades med en resa till St:Marys och möte med Southampton och avslutningen bjöd på fyrverkerier på Söder (clickbait).

60 minuter ifrån odödlighet summerades säsongen 2021/22, 3420 minuter av lidande blir summeringen av 2022/23? Nästan så.

Men innan vi är i mål väntade en sista resa ner till sydkusten mot klara tabelljumbon Southampton. Ett roterat rött lag skulle tacka av James Milner och Roberto Firmino och ytterligare ett gäng ville nog ta chansen att bevisa att kontraktet ska förlängas till nästa säsong, och visst det började bra.

I den tionde matchminuten gjorde Roméo Lavia sin första (?) assist för Liverpool när han spelar fram öppet mål för Diogo Jota och 1-0 till Liverpool, när sedan Firmino fick avsluta Liverpoolkarriären med att dribbla ner två Sotonbackar och dubbla ledningen tog nog alla vi röda det som en seger och packade ihop. Så även laget.

Southampton ville, trots den bekräftade jumboplatsen, bjuda sina fans på ett värdigt avsked och gjorde efter 0-2-målet fyra raka mål. Lavia valde att assistera Liverpool, medan den andra Southamptonmittfältaren som ryktas till Liverpool i James Ward Prowse valde att måla PÅ oss med hemmalagets reduceringsmål.

Efter detta klev en viss Sulemana in i handlingarna. Med en kvart kvar av första halvleken gjorde den ghananske forwarden 2-2 och två minuter in i den andra halvleken bjöd han på en fin soloprestation, i samarbete med tveksamt försvarsspel, och vände på matchen.

När Adam Armstrong sedan gjorde 4-2 ska jag vara ärlig med er att skärmen stängdes av. Mitt huvud var och är redan i nästa säsong. Så när första plinget kom var det mest en axelryckning, och när andra plinget kom trodde jag det var för att bekräfta målskytten. Men nej, Liverpool hade inom loppet av en minut både reducerat och kvitterat genom Diogo Jota och Cody Gakpo.

Skärmen kom såklart på igen, och då hände… ja ingenting. Mohamed Salah jagade förtvivlat sitt 20:e mål för säsongen men virket var i vägen. Undertecknad som strax innan matchen fått bevittna bangers, bengaler och fyrverkerier på Söder fick även avsluta dagen med fyrverkerier på Söder.

Jag och övriga i Liverpoolredaktionen tackar för läsningen, kommentarerna och åsikterna säsongen 2022/23 och ser framemot en nystart över sommaren och in i nästa säsong. YNWA!

TV: Oavgjort efter att Liverpool vände matchen på en minut