Lagbanner
Anfield, 2022-07-30 18:00

Liverpool - Manchester C
3 - 1

Spelarbetyg efter Liverpool - Manchester City 3-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Manchester City 3-1

Liverpool tog hem sin första Community Shield-titel på 16 år efter seger mot Manchester City på King Power Stadium. Nedan följer kvällens genomgående höga spelarbetyg.

Adrian 6
I Alisson och Kellehers frånvaro fick spanjoren vakta kassen i kväll. Han stod för några enkla rutinräddningar men var i övrigt något skakig med bollen vid fötterna och gjorde det inte tillräckligt bra i duellen med Phil Foden som ledde till Citys kvitteringsmål.

Trent Alexander-Arnold 8 (Ut 74’)
Ny säsong, samma gamla Trent. 23-åringen visade upp ett imponerande spel och satte med lite tur Liverpools ledningsmål på King Power. Stod för flera bra passningar och inlägg som ofta hotade Citys försvar. Var ibland något loj i sitt hemjobb.

Joel Matip 8 
Kameruniern fick chansen från start i stället för Ibrahima Konaté och stod för en fin match. Visade i princip som vanligt upp ett oerhört lugn och duellspelet med Haaland klarade han av galant. Det känns troligt att han startar i premiären mot Fulham nästa helg.

Virgil van Dijk 8
Slog knappt en passning fel och satte knappt en fot fel i kväll. Karln svettas knappt när han spelar fotboll och är så otroligt viktig för det här laget.

Andy Robertson 7
Skotten stod för en stabil insats utan att glänsa. Han skulle ha utnyttjat Trents inlägg klart bättre då han borde försökt nicka in den mot straffområdet i stället för att gå på eget avslut. Hanterade lurige Mahrez bra i övrigt.

Fabinho 8
Lagets sköld stod för flera fina tacklingar, smarta ”fouls” och såg taggad och fokuserad ut under hela matchen. Verkade ha skakat av sig den ringrostighet som ibland fanns där under försäsongsmatcherna.

Thiago Alcantara 9 (Ut 85’)
Vilken spelare! Det kändes som att spanjoren var överallt och han imponerade med sina små instick och smarta passningar som kan öppna upp vilket lag som helst. Liverpools bästa spelare i kväll.

Jordan Henderson 7 (Ut 73’)
Kaptenen stod för en något skakig inledning på matchen men växte sedan in i den mer och mer. Springer, pressar och manar som alltid på föredömligt när han är på planen.

Mohamed Salah 8 (Ut 90’)
Såg pigg och fräsch ut. Var ständigt ett hot mot Cancelo och Aké och fick kröna kvällen med både en assist och ett mål från straffpunkten.

Roberto Firmino 7 (Ut 59’)
Bobby hade en fin försäsong vilket gav honom en plats i elvan i kväll. Brassen stod för en klart godkänd insats överlag då han fungerade fint som länk- och presspelare.

Luis Diáz 7 (Ut 90’)
Colombianen hade en något ljummen försäsong men i kväll såg han hungrig ut. Som alltid vass i sitt presspel och hjälpte Robertson bra i defensiven matchen igenom. Var jobbig att hantera för Walker och nog kommer vi säkert få se ännu en fin säsong från Diáz.

Darwin Nunez 9 (In 59’)
Snacka om succédebut! Efter att först ha blivit sopren med Ederson utan att näta, var han sedan högst inblandad i straffen när hans nick träffade Dias hand. Och som grädde på moset avgjorde uruguayanen själv matchen med sitt 3-1-mål på stopptid.

James Milner 7 (In 74’) Den evigt unge vicekaptenen stod för ett bra inhopp som högerback. Kommer spela fotboll i tio år till, minst!

Harvey Elliott (In 73’) Supertalangen var involverad i en hel del. Såg rapp och stark ut i djupledslöpningarna. Får fler minuter i ligapremiären?

Naby Keita (In 85’) Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fabio Carvalho (In 90’) Spelade för kort tid för att betygsättas.

Curtis Jones (In 90’) Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens bästa spelare enligt liverpoolsweden.se: Thiago Alcantara
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-07-30 21:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool