Lagbanner
Spelarbetyg efter Ajax-Liverpool 0-3

Spelarbetyg efter Ajax-Liverpool 0-3

Liverpool började stabbigt men åt sig in i matchen och till slut blev det en bekväm 3-0-seger. Men vi fick också hjälp av motståndare som missade feta chanser och stod för ett öppet förssvarsspel.

Alisson Becker 7
Ali spelade sin 200:e tävlingsmatch för oss och firade med att hålla nollan. Han kan tacka Steven Berghuis och Dusan Tadic som båda missade feta lägen. Själv sattes Ali aldrig på några riktiga prov. 

Trent Alexander-Arnold 6
Trent mötte sin gamla antagonist Dusan Tadic och det kändes lite oroande innan matchen, men förutom friläget i första halvlek sattes Trent inte på några större prov. Trents patenterade passningar satt inte klockrent idag.

Joe Gomez 7
Joe började med att slå ut en onödig boll till inkast som sedan blev en jättechans för Berghuis. Han var också inblandad i Tadic feta chans då han förlorade ett motlägg. Men förutom dessa två incidenter fick vi se den fina sidan av honom, bekväm med bollen, självsäker och resolut.

Virgil van Dijk 7
Virgil är fortfarande något långsammare och något mindre resolut än i fornstora dagar. Men han har kvar sin pondus, sprider lugn och gjorde vad som behövdes i denna match.

Andy Robertson 8
Robbo var sitt intensiva jag och rushade upp och ner i sin vänsterflank. En perfekt hörna till Darwins 2-0-mål. Robbo och Darwin var våra energigivare idag.

Fabinho 6
Fabbe fick spela ensam "sexa" idag och det såg stundtals lite oroande ut. Det går segt för vårt gamla fyrtorn. Han var inte på plats vid Ajax två feta chanser i första halvlek. Men vankas det närkamper vinner Fabbe varje gång. Byttes ut i 71:a minuten när matchen var klar.

Harvey Elliott 8
Så lätt på foten och så bra bollbehandling. Det är en njutning att se Harvey lira boll. Han jobbade bra bakåt och satte en snygg stänkare. När han får till passningarna ännu bättre blir han en stjärna. Byttes ut i 71:a minuten när matchen var klar.

Jordan Henderson 7
Kaptenen jobbade och dirigerade från sin "nummer 8"-position. Han gör nytta genom sin rutin i sådana här matcher. Och vilken yttersida han serverade Mo Salah med  Byttes ut i 71:a minuten när matchen var klar.

Roberto Firmino 6
Bobby kan vara bra även om han inte syns så mycket. Idag spelade han lite längre ner än vanligt, som den offensiva spetsen i en mittfältsdiamant. Han gjorde nytta men var inte så offensivt delaktig som kunde önskats.

Mohamed Salah 7
Mo gjorde sitt sjätte Champions League-mål för säsongen och är i regel klinisk när han får chansen. Han låg där framme och högg. Det kan inte vara roligt att ha Mo som motståndare.

Darwin Núñez 8
"Agent of chaos" var tillbaka och det är bara att imponeras över hans arbetsinsats. Han gör inte alla rätt, han gjorde en onödig filming och borde gjort ett mål i första halvlek. Men han jobbar och stökar framåt och vinner även boll i eget straffområde. Och vilken kraftfull nick han stångade in. Han byttes ut i 63:e minuten. Det var nog klokt att spara på hans energi.

Curtis Jones 6 (kom in i 63:e minuten)
Curtis fick den otacksamma uppgiften att först spela på Darwins plats och därefter på Harveys plats. Curtis såg bra ut med bollen, men gjorde inget större avtryck.

Jûrgen bytte ut alla tre mittfältarna i 71:a minuten. Fabbe, Harvey och Hendo gick ut och Stefan Bajcetic, James Milner och Fabio Carvalho kom in. Alla tre bidrog till att spela av matchen och såg bollsäkra ut.

I 87:e minuten gick Robbo ut och Kostas Tsimikas kom in.

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2022-10-26 23:55:00
Author

Fler artiklar om Liverpool