Lagbanner
Spelarbetyg efter Arsenal - Liverpool 0-2

Spelarbetyg efter Arsenal - Liverpool 0-2

Det för dagen gredelinklädda Liverpool var på bakfötterna i första halvlek och kan tacka Arsenals bristande avslut för att halvleken slutade mållös. Jürgen Klopp skruvade på laget i halvtid, gjorde fyra positionsbyten, taggade upp spelarna, gjorde fler byten och till slut blev det en härlig helröd seger.

Alisson Becker 8
Ali var stabil och bra. Han tog dom skott han fick emot sig och var bra på fötterna, vilken han oftast är. Det finns ingen bättre målvakt.

Trent Alexander-Arnold 9 (Man of the Match)
Trent var kapten idag och gjorde en kaptenlik insats. Han slog i vanlig ordning ett antal suveräna passningar. Han slog också frisparken som Jakub Kiwior skallade i egen bur. Han fick kliva in som “sexa” när Conor Bradley kom in som högerback och fungerade utmärkt där.

Ibrahima Konaté 9
Ibou var en klippa bakåt när det stundtals svajade hos hans försvarskamrater. Det dök upp några kalla kårar när han vid ett tillfälle låg still på backen. Vi har inte råd med fler försvarsskador.

Jarrel Quansah 7
Jarrel är ett jättelöfte, stark, följsam, bra på huvudet och bra med bollen. Det var lite svajigare idag med några tveksamheter och felbeslut. Han saknade pappa Virgil. Det fanns ingen som styrde försvaret idag. Men Jarrel såg liksom hela laget bättre ut i andra halvlek.

Joe Gomez 7
Hade en svår motståndare i Bukayo Saka och gjorde det mesta mycket bra. Han svajade några gånger i första halvlek och tappade bollen vid ett par tillfällen. Men Joey spelade upp sig och ska vara nöjd med sin insats.

Cody Gakpo 5 (ut 59 min)
Cody fick starta på en ovan mittfältsposition och det funkade inte så bra. Intensitet och närkampsspel sviktande. I halvtid fick Cody flytta upp och spela som nummer nio, men han fick bara fjorton minuter på sig i denna roll. Cody är inte i form och det blir inte bättre över att behöva byta position hela tiden.    

Alexis Mac Allister 6 (ut 59 min)
Det är skönt att ha Macca tillbaka, väldigt bolltrygg och kan slå passningar som bryter linjer. Vid ett par tillfällen tappade han bollen, vi får skylla det på att han just har kommit tillbaka efter skada.

Curtis Jones 7 (ut 75 min)
Lugn, bollskicklig och löper över stora ytor. I första halvlek då Arsenal styrde handlade det mest om att jaga och täcka ytor. Fick kliva ner som “sexa” efter att Mac Allister byttes ut i den 59:e minuten. Han fick fjorton minuter i den rollen och gjorde vad han skulle.

Harvey Elliott 6 (ut 75 min)
Startade som vänsteranfallare. Var pigg och jobbade hårt, men det där riktiga anfallsrycket, avsluten och dom sista passningarna satt inte. Klev ner som högeranfallare i halvtid och funkade nog bättre under den halvtimma han fick på den positionen.

Darwin Nüñez 7
Mr Agent Chaos jobbade stenhårt i vanlig ordning, men stod också felbeslut och missar vilket tyvärr också hör till. Darwin gör nytta, men behöver få till det sista.

Luis Díaz 8
Jobbade hårt hela matchen. I första halvleken handlade det mest om att jobba bakåt. När han klev över som högeranfallare i 59:e minuten såg han helt plötsligt mycket farligare ut, det berodde till stor del på att hela vårt lag var mer aggressiva. Lucho avslutade med ett riktigt pangmål i 95:e minuten.

Diogo Jota 8 (in 59 min)
Diogo kom in och förbättrade anfallet radikalt. Han jobbade bra, ser skarp och farlig ut.

Ryan Gravenberch 7 (in 59 min)
Graven kom in och blandade och gav. 

Conor Bradley 8 (in 75:e min)
Conor tog hand om högerbacksplatsen på ett utmärkt sätt. Han fick dribbelkungen Gabriel Martinelli mot sig och klarade det fint. 

Bobby Clark 6 (in 75 min)
Bobby kom in och tog ett kort för laget.

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2024-01-07 20:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool