Lagbanner
Spelarbetyg efter Arsenal - Liverpool 3-1

Spelarbetyg efter Arsenal - Liverpool 3-1

En kväll att glömma i den engelska huvudstaden. Här nedan följer spelarbetygen:

Alisson Becker: 3
Svagt beslut att välja just denna match av alla möjliga att se ut som en skugga av sig själv. Otur vid första målet, men ageranden därefter är under all kritik. Missar bollen klart och tydligt vid sin utrusning vid det andra målet och vid det tredje är det som att bollen glider igenom honom. Bara att ladda om och komma igen.

Trent Alexander-Arnold (ut 58): 6
Hade en alltmer bredare utgångsposition än vad vi blivit vana med under säsongens gång. Snarare än att vandra in som central fältare, agerade engelsmannen snarare som en bred högerytter. Det blev farligt när han väl fick lite tid med bollen och kunde sikta in sig med farliga inspel och djupledsbollar, men det skedde lite för sällan. Försvann ur matchbilden under stunder. Löste den defensiva uppgiften med godkänt betyg.

Ibrahima Konate: 5
Fransmannen var en av matchens giganter senast lagen möttes på Anfield, men hade det tuffare idag. Hamnade steget efter Martinelli i en löpduell tidigt, vilket lite satte tonen för både den matchen i matchen, men även för den generella insatsen. Blir även utvisad i slutskedet, efter två gula kort.

Virgil Van Dijk: 5
Man har en höga krav på kaptenen och idag var han långt ifrån sitt sanna jag. Hamnar väl lite fel redan på det första målet och spelar inte med samma pondus som vi är vana vid. Andra målet är knepigt att reda ut huruvida det är hans eller Alissons fel, men hur som haver sköts det inte snyggt och blir förödande. Därtill en retfull touch som ställer till det och innebär 3-1 i slutet.

Joe Gomez (ut 85): 5
Inleder svagt med tafflig bollbehandling som sitt adelsmärke. Har gjort det nästintill heroiskt som vikarie ute på vänsterbacken, men detta kändes som en lite för svår uppgift. Defensivt gör han inte bort sig något märkbart, men spelet med boll lämnar betydligt mer att önska. Får utgå från höger i den andra halvleken och vinner några offensiva hörnor, men annars var det sällan hans offensiva spel mynnade ut i någonting överhuvudtaget.

Ryan Gravenberch (ut 58): 5
Att det finns talang i mittfältaren råder det inga tvivel om, vilket även några några aktioner talar för, men överlag är det alldeles för lojt och mycket alibi-spel från nederländaren. Brist på intensitet kombinerat med ett duellspel som stundtals är skrattretande passade inte som handen i handsken sett till kvällens matchbild. Blir varken hackat eller malet.

Alexis MacAllister: 7
Blir möjligen något mer blottad för sina brister som defensiva mittfältare när matcher av denna dignitet går av stapeln. Duellspelet, arbetsinsatsen och brytningarna finns fortfarande där, men ibland brister det i positionsspelet. Blir stundtals lite stora ytor för motståndarna att penetrera i centralt, helt enkelt. Är många gånger viktig i uppspelsfasen för att kunna lösa den höga pressen och vill ständigt hitta ett alternativ framåt. Inte briljant, men ändå bäst i ett annars svagt Liverpool för kvällen.

Curtis Jones: 6
Stundtals blir engelsmannen något osynlig och försvinner ur matchbilden. Nyttig i uppspelsfasen, även om det ibland blir lite väl många touch på bollen och passningar som är direkta motsatsen till hotande. Desto bättre på den offensiva tredjedelen med ett bra rörelsemönster och lite finurligheter. Nära att bli målskytt. 

Cody Gakpo (ut 58): 5
Inte lätt att vara anfallare i Liverpool för dagen och kanske ännu svårare att sätta betyg på insatserna. Ingen insats att hänga i julgranen, men trots det ett bra slit, många offensiva löpningar och ett duellspel som ändå får ses som godkänt. 

Diogo Jota: 5
En matchbild som kanske egentligen borde passa portugisens "gruffande" bättre än vad den i slutändan gjorde. Får tampas med motståndarnas tuffa mittbackar matchen igenom och vinner vissa dueller och motlägg, men förlorar alltför många. Beslutsfattandet är det inget fel på de få gångerna anfallaren stormar fram, men det saknades det där lilla extra.

Luis Diaz: 6
Får plus i kanten för att han, genom ett hårt slit, ligger bakom lagets enda mål i matchen. Hade annars svårigheter med att ta sig förbi sin spelare och när han väl gjorde det, var beslutsfattandet allt annat än perfekt. 

Darwin Nunez: 5 (in 58)
Mannen som  egentligen alla satt och väntade på, men det blev ingen vidare effekt av bytet. Blev hårt uppvaktad och kom aldrig riktigt loss.

Andrew Robertson: 5 (in 58)
Bidrog inte särskilt mycket efter sitt inhopp. Fick aldrig riktigt läge med att utföra några inspel och de fasta situationerna lämnade mer att önska.

Harvey Elliot: 5 (in 58)
Mellanmjölk. Lite frejdig, men också lite för dålig kvalité i många situationer.

Thiago Alcantara (in 85): Spelade för kort tid för att beygsättas. Men kul att se honom tillbaka!

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt redaktionen: Alexis MacAllister.

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2024-02-04 20:32:00
Author

Fler artiklar om Liverpool